N/FS BiH tvrdi: Utakmice baraža za EURO 2020 bit će odigrane

- Advertisement -

Slijedeći upute i instrukcije nadležnih organa i institucija povodom širenja korona virusa, Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) poduzima sve neophodne mjere zaštite i prevencije koje su u njihovoj nadležnosti, saopšteno je danas iz N/FS BiH.

”Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodit će se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa”, istakli su iz N/FS BiH, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodali:

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

”Administracija N/FS BiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om, i prema posljednjim informacija utakmice baraža neće biti odgođene zbog nemogućnosti određivanja novih termina u kalendaru takmičenja. U skladu sa tim N/FS BiH očekuje dalje instrukcije iz UEFA-e, a poštovat će i sve preporuke, naredbe i instrukcije nadležnih organa po pitanju održavanja javnih skupova u Bosni i Hercegovini. Utakmice baraža, kao i utakmica U-21 reprezentacije će biti odigrane prema zakazanom datumu i određenim terminima, ali je sigurno da će biti poduzete posebne mjere zaštite i prevencije svih učesnika događaja”.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Nadalje iz Saveza su pisali, ”N/FS BiH sa posebnom pažnjom će nastaviti da prati situaciju oko širenja korona virusa te prema potrebi odrediti nove mjere i izdati nove upute, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”.

Utakmica polufinala baraža za plasman na EURO 2020 između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske trebala bi se igrati 26. marta na zeničkom stadionu ”Bilino polje”.

Ukoliko BiH pobijedi na istom stadionu pet dana kasnije igrat će meč za plasman na kontinentalni šampionat protiv Slovačke ili Republike Irske.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...