Nadal juri prema 19. grand slam tituli

- Advertisement -

Rafael Nadal je prošao u polufinale US Opena i nastavio svoj pohod na 19. grand slam titulu. Španski teniser je pobijedio 3:0 Argentinca Diega Schwartzmana 6:4, 7:5, 6:2, ali mnogo više se namučio nego što to rezultat pokazuje.

U prva dva seta Nadal je imao po dva brejka viška, ali Schwartzman je oba puta stizao do poravnanja, a u prvom setu čak je imao loptu da potpuno preokrene rezultat. Španac je pokazao zašto je po mnogima najbolji teniser svih vremena i nije dozvolio iznenađenje te se plasirao u svoje osmo polufinale na grand slamu u New Yorku.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

– Dva puta sam gubio po dva svoja servisa zaredom, griješio sam dosta, ali sam sretan kako sam se snašao u takvim situacijama. Na kraju sam stigao u polufinale i veoma sam sretan. Hvala navijačima koji su ostali ovako kasno da gledaju meč – rekao je Nadal nakon meča koji je završen iza ponoći.

Protivnik Špancu bit će najveća senzacija turnira, Italijan Matteo Berrettini koji je u najzanimljivijem meču dosadašnjeg dijela US opena pobijedio Francuza Gaela Monfilsa, 3:6, 6:3, 6:2, 6:3, 7:6.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

– Berretttini udara žestoko, dobro servira, odlično se kreće, pun je samopouzdanja, napravio je ogroman napredak u svojoj igri. Nadam se da ću biti 100 posto spreman za taj meč, jer morat ću ako želim proći u finale – izjavio je Nadal koji će igrati svoje 33. polufinale u karijeri.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...