Najmasovniji spust i šta još očekuje posjetioce u subotu na Jahorini

- Advertisement -

Sve je spremno za cjelodnevnu zabavu na snijegu ove subote na olimpijskoj planini Jahorina. Snijega ima dovoljno, staze su odavno spremne, a i vremenska prognoza ide u prilog najmasovnijem spustu skijaša i bordera koji će snage odmjeriti u okviru Red Bull Home Run utrke 24. februara.

Najbržeg skijaša, bordera, kao i ženskog učesnika, podsjećamo, očekuju vrijedne nagrade. Ove godine su to vikend za dvoje u hotelu Termag na Jahorini. Olimpijski centar Jahorina će osigurati tri dvodnevne ski karte, dok će najbrži skijaš osvojiti nove skije koje je obezbijedio “Planet bike BiH”. Također, tu je još i nagrada za najbolju ekipu prema izboru publike u VIP Jahorina vikendici, dok će rafting na Tari osvojiti jedan od timova. Ova neobična utrka organizira se već peti put u BiH, pa je organizator učesnicima odlučio spremiti iznenađenje.

PROČITAJTE JOŠ:  Otkazana utakmica između BiH i Izraela

Razloga za druženje na čistom planinskom zraku u subotu na Jahorini ima još. Alexander de Funk, DJ Prufrock, Audio InFunktion i Mixmaster Zlee spremili su pravu muzičku poslasticu, pa će osim takmičara uz sjajne ritmove moći uživati svi posjetioci, jer, nakon proglašenja pobjednika u ciljnoj zoni kod Kolibe hotela Termag, na programu je after ski party. Ulaz je besplatan i svi su pozvani.

Podsjećamo, pravila za učešće u najmasovnijem zimskom spustu u našoj zemlji su  jednostavna. Učešće se ne plaća. Takmičari na startu u pancericama trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol. Svaki namjerni fizički kontakt nosi diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu. Mlađi od 16 ne mogu učestvovati, dok je od mlađim od 18 potrebna saglasnost roditelja.

Takmičenje počinje u subotu. 24.2.2018. godine u 15:00 sati. Prijave se mogu poslati putem e-mail adrese: homerun@jahorina.org. Također, moguće su i prijave na dan takmičenja ispod Red Bull šatora kod Kolibe hotela Termag do 13 sati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...