Sport

NAJTEŽI PORAZ Southgate: Ovo je poraz koji strašno boli

0
NAJTEŽI PORAZ Southgate: Ovo je poraz koji strašno boli, Life.ba
Harry Kane

U skupini 3 najvišeg ranga natjecanja u Ligi nacija Mađarska je pobijedila Englesku rezultatom 4:0 na Wembleyju, i to nakon što je u prvom kolu protiv nje slavila sa 1:0. Bio je to šokantan poraz za izabranike Garetha Southgatea. Dva gola zabio je Sallai, prvi u 16., a drugi u 70. minuti. Treći je postigao Nagy u 80. minuti, a četvrti Gazdag minutu prije kraja.
– Pokušao sam balansirati sa sastavom kroz ove lipanjske utakmice, ali očito nisam uspio, rekao je izbornik engleskih nogometaša Gareth Southgate.
U četiri lipanjske utakmice Lige nacija Engleska je dva puta remizirala, kod Njemačke (1:1) i doma protiv Italije (0:0) te je dva puta gubila od Mađarske bez da je postigla pogodak u te dvije utakmice.
– Ovo je jako teška noć za nas i ovo je poraz koji strašno boli. Posebno mi je žao igrača jer su bili vrlo predani kroz cijelo ovo razdoblje koje smo bili zajedno. Potpuna i kompletna odgovornost je na meni. Zamislili smo ovo kao pripremu za Svjetsko prvenstvo. Pokušao sam kvalitetno balansirati sa sastavom jer je bilo puno utakmica u kratkom vremenu, ali je očito da nisam uspio u tome, rekao je Southgate.
Nakon 1928. godine i domaćeg poraza od Škotske (5:1) bio je ovo najteži domaći poraz engleskih nogometaša u povijesti. Isto tako, Mađarska je tek drugi put slavila na Otoku u povijesti, a premijerni put se to dogodilo kada je mađarska „laka konjica“ promarširala Londonom i slavila 6:3. Dogodilo se to 1953. godine.
– Znam da je ovaj poraz razočaravajući za naše navijače, ali ja bih ipak gledao širu sliku. Imali smo sjajne rezultate i odlične posljednje turnire. Dogodilo nam se sada ovo, ali nije vrijeme za paniku. Moramo ostati mirni i nastaviti raditi, popravljati stvari i biti pravi na Svjetskom prvenstvu, dodao je prvi strijelac Engleske Harry Kane. Hina


Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like