Nalić prvi kandidat za trenera Slobode, za jubilej dolazi Dinamo

- Advertisement -

Za dva mjeseca mandata nove uprave Slobode pokrenuto je rješavanje brojnih problema, rečeno je na današnjoj konferenciji tuzlanske Slobode, na kojoj su govorili predsjednik UO Sead Kozlić, dopredsjednik Eduard Brandalek i sportski direktor Ademir Smajlović.

Kozlić je potvrdio da će stogodišnjicu Slobode uveličati zagrebački Dinamo, a to će biti između 2. i 9. septembra. Tog dana planiran je cjelodnevni prigodni program, a revijalnu utakmicu odigrat će i veterani dva kluba. Složio se da je dobar prijedlog o dolasku Edina Džeke na proslavu, te da će sve učiniti da on bude specijalni gost.

Kada je riječ o izboru trenera, predsjednik je rekao da je Zlatan Nalić prvi kandidat, ali da razgovori s njim tek slijede. Bit će urađena seriozna analiza svih segmenata ekipe, ali za sada ništa o tome nije mogao reći.

Sa svim igračima kojima je istekao ugovor, a koje klub želi vidjeti u timu za iduću sezonu, obavit će se razgovor. Do početka prelaznog roka sve će se znati, a za mjesec će biti poznata i finansijska konstrukcija za naredno prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

O odlasku mladog reprezentativca Amara Beganovića još nema nikakvih naznaka.

– Nekih razgovora ima, ali to još nije ništa konkretno – odgovorio je Ademir Smajlović.

Serioznu analizu učinka ekipe u minulom prvenstvu novinarima je prezentirao Eduard Brandalek, zaključivši da je učinak Slobode u prošloj sezoni bio oko 38 posto osvojenih bodova, što nije rezultat vrijedan hvale.

– Nova uprava pokušava raditi timski. Sada nas je pet, a želimo proširiti UO novim ljudima. Najavio sam da ćemo pokušati dovesti kvalitetnog sponzora u klub, ali ja nisam spomenuo kompaniju Huawei koja se u javnosti spominje. Naš prvi zadatak bio je dobijanje licence, što je uspješno završeno, a ja moram zahvaliti ljudima iz NS BiH na pomoći i korektnoj saradnji na ovom poslu – istakao je Kozlić.

Rekao je da su pokrenute aktivnosti i za zaštitu grba Slobode, te da ga ubuduće niko neće moći koristiti, a da klub od toga nema koristi. Isto je i sa fan šopom koji će se proširiti i putem većih trgovačkih lanaca.

PROČITAJTE JOŠ:  Muzaferija: Danas sam se osjećala grozno, ali sutra želim jako dobar rezultat

Dodao je da će NS BiH sudjelovati u realizaciji programa obilježavanja jubileja kluba. Za sada sigurno obezbjeđenjem sredstava za plaćanje službenih osoba za revijalnu utakmicu Sloboda – Dinamo, koja je međunarodna i podleže posebnom tretmanu.

Istakao je da je nova uprava zatekla blokiran klupski račun, ali da je sada u funkciji. U toku je izrada novog pravilnika o nagrađivanju igrača i trenera.

– Imat ćemo četiri platna razreda. Dio plaće igrača bit će fiksan, a dio će zavisiti od rezultata, što mislimo da je ispravno. Igrače ćemo na taj način motivisati da ostvaruju bolje rezultate, ali i zarađuju više. Do sada su pojedini igrači imali mnogo više novaca nego što je realno, a rezultati su takvi kakvi jesu – naglasio je Kozlić.

Na kraju je zaključio da će pregovore sa igračima vršiti isključivo trener i sportski direktor, dok će uslove za angažovanje utvrditi UO. Međutim, dok se razgovori vezani za nove ugovore ne dovedu do kraja u javnost neće davati nikakve informacije, zaključio je Kozlić.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...