Nastavlja se Premijer liga BiH: Pogledajte prognoze stručnjaka ko će biti prvak

- Advertisement -

Utakmicama 20. kola ovog vikenda nastavlja se Premijer liga BiH. Kao što je poznato lider prvenstva je Sarajevo koje ima pet bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog.

Piše: Edin Isanović

Na trećem mjestu je Široki Brijeg koji zaostaje 13 bodova za vodećim timom, dok je Željezničar na četvrtom mjestu sa minusom od 15 bodova.

Gotovo pola lige vodit će borbu za opstanak u društvu najboljih.

Pogledajte šta su za naš portal izjavili nogometni treneri pred nastavak prvenstva na pitanje ko će biti prvak BiH.

Zlatan Nalić
Zlatan Nalić

Zlatan Nalić, aktuelni strateg Slobode:

”Sarajevo bi trebalo biti šampion. Imaju dobar tim, a pet bodova je ozbiljna prednost za ozbiljan tim koji želi titulu. Međusobni dvoboji sa direktnim konkurentima će odlučiti. Što se tiče Slobode, to je jedan dosta skroman tim, kako kvalitetom, tako i brojčano.Usudio bih se reći da smo blizu ostvarenja primarnog cilja – opstanka u društvu najboljih sa mirnim drugim dijelom prvenstva. Napravili smo odličan bodovni saldo koji nam je dao čak poziciju u gornjem dijelu tabele. Bit ćemo težak protivnik svima i obećavam dobar i iskren fudbal  u nastavku prvenstva”, kazao je za Life.ba Nalić.

Vule Trivunović, bivši trener Borca iz Banja Luke:

”Očekujem borbu ‘Velike četvorke’ za titulu i Evropu. S druge strane, kako sada stoje stvari ostali će se boriti za opstanak. Iskreno, mislim da Sarajevo ima najviše šansi da osvoji titulu, ali se svakako mora računati na iskustvo i kvalitet Zrinjskog i Blaža Sliškovića, ali i Željezničara i Amara Osima. Mislim da će biti neizvjesno i  trebamo uživati u domaćem fudbalu”, istakao je za naš portal Trivunović.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona
Kemal Alispahić
Kemal Alispahić

Kemal Alispahić, bivši trener Željezničara i Sarajeva:

”Po mom sudu, bit će neizvjesno do kraja. Sarajevo ima najveće izglede za titulu. Ne samo zbog bodovnog salda, nego i zbog činjenice da su sačuvali okosnicu tima. Zrinjski je ipak slabiji u odnosu na prvi dio prvenstva i serija od tri uzastopne titule bit će prekinuta. Široki Brijeg igra dosta dobro i mogu se nadati izlasku u Evropu. Neko od ova tri tima može računati na izlazak u Evropu kroz Kup BiH. U ovom trenutku Željo je u najtežoj situaciji i sigurno je da će sa Slobodom pa i Mladosti voditi borbu za plasman u Evropu”, istakao je za Life Alispahić.

Blaž Slišković
Blaž Slišković

Blaž Slišković, prvi šef struke Zrinjskog:

”Kada pogledamo stanje na tabeli, mnogi će reći kako će borbu za prvo mjesto voditi samo Sarajevo i Zrinjski. Smatram da se ne bi trebalo tako razmišljati, Siguran sam da će se Široki i Željo uključiti u tu borbu, ako ništa za to drugo mjesto, jer ne treba zaboraviti kako je bilo dosta slučajeva kada su određene ekipe imale po osam ili devet bodova prednosti, pa su izgubile prvenstvo. Ovih pet bodova može puno značiti za Sarajevo, ali i ne mora. Ima dosta utakmica, dosta bodova je u igri, mi ni u jednom trenutku nećemo odustati od cilja, a to je odbrana naslova prvaka, i ulazak u finale Kupa BiH”, istakao je na pres konferneciji pred okršaj Zrinjskog sa Širokim Brijegom – Slišković.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?
Husref Musemić

Husref Musemić, strateg FK Sarajevo:

”Naša želja je da nastavimo tamo gdje smo stali, hoćemo li u tome uspjeti vidjet ćemo. Pauza je bila relativno duga, ali mislim da smo se dobro spremili, imali smo dobre uslove za rad”, kazao je zvaničnu stranicu kluba Musemić pred nastavak prvenstva.

Amar Osim
Amar Osim

Amar Osim, trener Željezničara osvrnuo se na ambicije njegovog tima:

”Naš cilj ove godine je izlazak u Evropu, jer se naši klubovi finansiraju većim dijelom izlaskom na međunarodnu scenu. Željo kao klub u posljednjih deset godina, samo se jednom nije plasirao u Evropu, a drugi put kada bi se to dogodilo bio bi to veliki udarac za nas. Nemamo laku situaciju, imam nekoliko ekipa koje su sa nama gore, a imamo još četrnaest kola i ako budemo pravi mi ćemo ostvariti cilj”, istakao je Osim.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...