Nastavljaju se kvalifikacije za rukometni EURO 2020: Pažnja regiona usmjerena ka duelu Srbije i Hrvatske

- Advertisement -

Utakmicama trećeg kola, koje su na programu u srijedu i četvrtak, nastavljaju se kvalifikacije za Evropsko prvenstvo rukometaša koje će se 2020. godine održati u Norveškoj, Švedskoj i Austriji. Najzanimljiviji duel trećeg kruga kvalifikacija, barem za ljubitelje rukometa u regionu, svakako je ogled Srbije i Hrvatske, koji će se igrati u četvrtak uvečer u beogradskoj Štark areni, prenosi Anadolu Agency (AA).

Za Srbiju će to biti utakmica u kojoj moraju ostvariti trijumf, jer je u prva dva kola grupe “2” osvojila svega jedan bod i to u susretima s Belgijom (27:27) na domaćem terenu i Švajcarskom (24:29) u gostima. S druge strane Hrvati na megdan velikom rivalu dolaze s maksimalna četiri boda i potpuno smireni očekuju nastavak kvalifikacija za EP.

Treće kolo grupe “1” donosi sjajan duel rivala s velike scene Poljske i Njemačke. Vrijedi spomenuti da će se isti protivnici, kao i u ostalim grupama, sastati i u četvrtom kolu, koje je na programu za vikend.

Nijemci su nakon dva kola lideri s četiri boda i dosta mirno mogu čekati duele s Poljacima, koji su već napravili kiks. Poljska, koja je propustila posljednje Svjetsko prvenstvo, senzacionalno je poražena na gostovanju kod Izraela (24:25) pa je dosta uzdrmana. Stoga im je dobar rezultat protiv Njemačke neophodan.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Od ostalih duela trećeg kola vrijedi izdvojiti susrete Islanda i Sjeverne Makedonije u grupi “3”, Rusije i Mađarske u grupi “7” te Crne Gore i Danske u grupi “8”.

Parovi trećeg kola: 10. april: grupa “1”: Kosovo – Izrael, Poljska – Njemačka; grupa “2”: Belgija – Švajcarska; grupa “3”: Grčka – Turska, Island – Sjeverna Makedonija; grupa “5”: Češka – Bjelorusija; grupa “7”: Italija – Slovačka; grupa “8”: Ukrajina – Farska Ostrva, Crna Gora – Danska; 11. april: grupa “2”: Srbija – Hrvatska; grupa “4”: Estonija – Latvija, Holandija – Slovenija; grupa “5”: Finska – BiH; grupa “6”: Rumunija – Litvanija, Portugal – Francuska; grupa “7”: Rusija – Mađarska.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Na Evropsko prvenstvo plasiraće se po dvije prvoplasirane selekcije iz svake od osam kvalifikacionih grupa i četiri najbolje trećeplasirane. Direktan plasman ostvariti su aktuelni šampion Španija te domaćini Norveška, Švedska i Austrija. Biće to prvo EP na kojem će učestvovati 24 reprezentacije, a igraće se od 9. do 26. januara 2020. godine.

– Poredak nakon dva kola –

Grupa “1”: Njemačka 4 boda, Poljska 2, Izrael 2, Kosovo 0.

Grupa “2”: Hrvatska 4, Švajcarska 2, Belgija 1, Srbija 1.

Grupa “3”: Island 4, Sjeverna Makedonija 2, Grčka 2, Turska 0.

Grupa “4”: Slovenija 4, Holandija 2, Latvija 2, Estonija 0.

Grupa “5”: Češka 4, Bjelorusija 2, BiH 2, Finska 0.

Grupa “6”: Francuska 4, Portugal 4, Litvanija 0, Rumunija 0.

Grupa “7”: Mađarska 4, Rusija 4, Slovačka0, Italija 0.

Grupa “8”: Danska 4, Ukrajina 2, Crna Gora 1, Farska Ostrva 1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...