Nedim Hadžić za Life.ba: Težak vremenski period je iza mene, izašao sam iz svega zreliji i vraćam staru formu

- Advertisement -

Nedim Hadžić odigrao je sjajnu polusezonu u ekipi Mladost Doboj Kakanj. Talentirani napadač nastupao je u 18 od ukupno 19 prevenstvenih dvoboja. Postigao je 6 pogodaka i upisao je 1 asistenciju. U razgovoru za Life.ba naglašava kako je, sagledavajući kompletan učinak, ostavio dobar dojam.

”Itetako sam zadovoljan s brojem nastupa. Igrao sam u kontinuitetu i rezultati polako dolaze do izražaja. Sto se tiče golova, nije loše – mada je taj učinak mogao biti i bolji. Sve u svemu, vraćam svoju staru formu. To je najbitnije”, kaže napadač Mladosti za naš portal.

Pomenuti nogometaš slovio je za jednog od najboljih mladih igrača naše zemlje, a briljirao je u dresu FK Sarajevo. Nakon toga otišao je u portugalsku ekipu Leixoes gdje se povrijedio i nije se uspio nametnuti. U oktobru 2019. godine odlučio se za povratak u Premijer ligu BiH, ali ne na Koševo, nego u Doboj pored Kaknja. Pokazalo se to kao ispravan potez.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

‘’Sigurno da je jedan težak vremenski period iza mene. U tom trenutku želio sam najbolje za svoju karijeru. No, naučio sam neke stvari, dobro iskustvo za mene. I najbitnije je da sam iz svega izašao zreliji i pametniji”, ističe naš sagovornik.

O mogućem prvaku države i opstanku njegovog tima, kaže.

”Sarajevo ima daleko najkvalitetniju ekipu u ligi i sasvim sigurno će biti prvaci na kraju sezone. A moja ekipa, Mladost Doboj Kakanj, će izboriti opstanak. Naš tim je pun mladih momaka koji su željni igre i dokazivanja. Sigurno da smo već u prvom dijelu pokazali o kakvoj je ekipi riječ”.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Jedan od najboljih pogodaka postigao je na Grbavici kada je njegov tim savladao Željezničar rezultatom 1:0. No, kaže kako mu je svaki gol jednako važan.

”Ne bih izdvajao niti jedan pogodak, meni je svaki do sad isto značio. Fokusiran sam na to da pomažem ekipi što je više moguće. Nadam se da ću u nastavku prvenstva igrati bolje nego što je to bilo u jesenjem dijelu”, zaključio je naš sagovornik.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...