Nekadašnji napadač Želje i Sarajeva Adis Jahović prvi strijelac Turske

- Advertisement -

Bivši makedonski fudbalski reprezentativac i napadač turskog prvoligaša Malatyaspora Adis Jahović (32) trenutno je najbolji strijelac turskog prvenstva, a poručuje kako će dati sve od sebe da se njegova serija golova nastavi, javlja Anadolu Agency (AA).

Jahović, koji je nekadašnji napadač Sarajeva, Željezničara i Veleža, bilježi sjajan početak sezone u dresu Malatyaspora, inače, svog trećeg kluba u Turskoj. Jahović je u sedam odigranih kola postigao sedam golova.

U razgovoru s novinarom AA, Jahović naglašava kako golovi zapravo ne dolaze sami od sebe. Kako je rekao, na treninzima ulaže svoj maksimum.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

“Uspjeh je povezan sa voljom i karakterom. Koliko budete imali jaku volju toliko ćete biti i uspješni. Nastojim dati svoj maksimum na treninzima i potruditi se da budem od koristi svom klubu i saigračima”, kazao je Jahović.

Govoreći o uspješnom startu sezone, sedam golova u sedam kola, Jahović pojašnjava kako je zapravo to povezano sa sistemom igre koji ima njegov klub.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

“S obzirom na to da sam sa trenerom Sergenom radio i ranije, vrlo brzo sam se uklopio u novu sredinu. Vjerujem da ću ovako i nastaviti. Moj posao je da dajem golove i dat ću sve od sebe na tom planu. Svaki fudbaler želi biti najbolji strijelac. Moj prioritet je da nas klub ima uspjeha u ligi. Ako moj klubi izgubi, golovi koje postignem nemaju nikakvog smisla”, poručio je Jahović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...