Nemanja Gudelj, reprezentativac Srbije: Rakitić me tešio posle Škotske

- Advertisement -

Posle silnih uzbuđenja u terminu UEFA rezervisanom za mečeve nacionalnih timova, fudbalere iz regiona narednih dana ponovo očekuju izazovi u evro-kupovima. Reprezentativac Srbije iz redova Sevilje Nemanja Gudelj, otputovao je u Rusiju gde ga u utorak uveče očekuje utakmica 4. kola UEFA Lige šampiona protiv domaćeg Krasnodara.

„Za razliku od španskog prvenstva gde nismo startovali prema očekivanjima, u Evropi za sada sve ide po planu. Delimo prvo mesto sa Čelzijem i već protiv Krasnodara možemo da rešimo pitanje plasmana u nokaut fazu. Rusi su potpuno druga ekipa kada igraju na domaćem terenu i neće nam biti lako. Sevilja se u ovom veku pretplatila na trijumfe u Ligi Evrope, ali neće nam biti žao ako ove sezone ne dobijemo šansu da branimo trofej. Imamo velike ambicije u Ligi šampiona i želja nam je da doguramo što dalje. Kada smo mogli protiv Intera, Mančestera i Bajerna da odigramo na visokom nivou, ne vidim zašto ne bismo protiv svih drugih ekipa“, rekao je za Anadolu Agency (AA) Gudelj.

Gudelj je protiv Čelzija pružio jednu od najboljih partija od kako je iz Sportinga prešao u redove španskog prvoligaša.

„Uvek igram najbolje što mogu i nije mi važno da li mi se direktan rival zove Haverc ili je to neko manje poznato ime iz nekog španskog drugoligaša. Moguće da je ta utakmica sa Englezima privukla veću pažnju javnosti, pa je zato i moja partija dobila na težini. Bitno je da smo u subotu ostvarili jako važnu pobedu protiv Selte u utakmici punoj uzbuđenja i preokreta. Imamo i dva meča koja su nam odložena na početku sezone zbog obaveza u Ligi Evrope i ako ih rešimo u svoju korist, eto nas u vrhu tabele. Izgubilo smo neplanirano neke bodove protiv objektivno slabijih ekipa, ali sve to može vrlo brzo da bude nadoknađeno“, istakao je Gudelj.

Na Evropskom prvenstvu naredne godine neće doći do duela klupskih drugova iz Sevilje, Nemanje Gudelja i Ivana Rakitića.

„Pričali smo o tome pre naše utakmice sa Škotskom. Poželeo mi je sreću kada sam krenuo za Beograd, ali šta vredi. Posle mi je pustio poruku i rekao da mu je žao što nismo prošli. Sada me teši da sam još uvek mlad i da vreme radi za mene. Siguran je da ću kad-tad dobiti priliku da nastupam na Evropskom prvenstvu“, kazao je Gudelj.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

U dosadašnjoj karijeri postigao je jedan gol u dresu nacionalnog tima.

„To mi jedan od dva najlepša i najdraža gola u karijeri. Baš sam lepo pogodio, golman nije mogao ništa da učini. Drugi gol koji će mi zauvek ostati u sećanju postigao sam u holandskom prvenstvu u dresu AZ Alkmara. Igrali smo protiv Brede koja je samo par dana ranije uručila otkaz mom ocu Nebojši i imao sam veliku želju da im se osvetim na neki način. Zahvatio sam loptu iz prve, van šesnaesterca i ona je preko golmana završila u mreži. Pobedili smo 1:0 i za mene je to bio specijalan momenat“, naglasio je Gudelj

Nema sumnje da bi gol protiv Škotske zasenio ove majstorije protiv Grčke i Brede, ali je golman Maršal sjajno intervenisao i bio junak meča u Beogradu.

„Svaka mu čast, zaista. Ne samo na toj odbrani mog šut u produžecima, već na svemu što je uradio na toj utakmici. Penali su lutrija i tu najslabija ekipa na svetu može da pobedi onu najbolju. Dešava se da specijalisti za najstrožu kaznu promaše sa 11 metara, kao što se desilo Mitroviću. Baš mi je žao, on je mnogo pružio ovoj reprezentaciji, ne sme da očajava jer je mlad momak i tek ga čekaju veliki izazovi u dresu Srbije. Škoti su na perfektan način izveli sve penale u oba baraž meča i to im je otvorilo vrata Evropskog prvenstva“, rekao je Gudelj.

Podvlači da nije korektno da se krivica zbog eliminacije Srbije svaljuje na ljude koji nemaju nikakve veze sa porazom od Škotske.

„Imali smo tokom celog kvalifikacionog ciklusa punu podršku čelnih ljudi Saveza, predsednik Kokeza je uoči meča došao da nas motiviše, pričao sa nama. U Srbiji se stalno ide od očaja do euforije. Posle Osla je sve bilo bajno i sjajno, a sada ništa ne valja. Moramo da menjamo mentalitet, poglede na stvari, razmišljanja. Zaista nemam šta da zamerim rukovodstvu. Mi smo bili na terenu, mi smo igrali protiv Škotske i naša je odgovornost što nismo u tih 120 minuta pokazali koliko vredimo. A verujte mi da vredimo puno. Ovo nam je lekcija za budućnost i jedva čekam start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo da pokažemo svima koliko nam je stalo do dresa sa državnim grbom“, smatra Gudelj.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Tata je iz Kine pratio televizijski prenos utakmice sa Škotskom i bodrio Nemanju koji je neočekivano počeo na poziciji štopera.

„Nije ga to začudilo jer sam mu objasnio situaciju da Kolarov nije mogao da igra i da sam ja morao prinudno u zadnju liniju. On zna da sam i u Sevilji imao sličnu ulogu i da mi to nije strano. Bio je razočaran zbog rezultata, kao i svi mi u Srbiji. Žao mi je što se igralo bez publike, cela familija bi sigurno bila na stadionu i bodrila našu reprezentaciju u toj važnoj utakmici. Poslao mi je poruku da dignem glavu i nastavim dalje, da je sada najvažnije da ostanemo jaki kao grupa i da se fokusiramo na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo“, kazao je Gudelj.

Od gomile obaveza na klupskom i reprezentativnom planu, Nemanji ostaje vrlo malo vremena da isprati nastupe brata Dragiše u dresu Kadiza i sestre Vanje na teniskom terenu.

„Pratim ih koliko mogu. Sa Dragišom se čujem svaki dan, a često se i viđamo jer je Kadiz blizu Sevilje. On ima više slobodnih dana od mene i češće dolazi da gleda moje utakmice nego ja njegove. Vanja je trenutno kod mene u Sevilji, ona ima svoj raspored, ja svoj. Tek je napunila 18 godina, ali je već počela da igra glavne turnire protiv mnogo iskusnijih teniserki. Iskren da budem, ne znam koje mesto zauzima na WTA listi, ali je veoma talentovana i ambiciozna“, istakao je Gudelj.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...