Nenad Bjelica uoči susreta Dinama i Shakhtara: Mislim da u ovoj utakmici nema favorita

- Advertisement -

Uoči utakmice 4. kola skupine C UEFA Lige prvaka Dinamo Zagreb  – Shakhtar, trener Dinama Nenad Bjelica ocijenio je kako obje šanse imaju jednaku šansu za pobjedu, ali kako će Dinamo u detaljima ipak biti bolji, javlja Anadolu agency (AA).

Trener Dinama Nenad Bjelica ocijenio je kako se sutra na Maksimiru igra povijesna, odlučujuća i sudbonosna utakmica sudeći po velikoj pažnji koju je utakmica privukla kod navijača i novinara.

Bjelica je najavio kako očekuje da će Dinamo sutra pružiti dobru partiju, kao što je Dinamo odigrao protiv Atalante u Bergamu.

“Vjerujem da ćemo biti bolji od Shakhtara, spremni smo za to, mentalno i fizički smo svježi. Dečki su vrlo motivirani s jedne strane, a s druge strane su opušteni jer žele uživati u ovoj utakmici i pobijediti ovog protivnika”, izjavio je Bjelica.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Bjelca je ocijenio kako nema favorita na sutrašnjoj utakmici i kako su šanse za pobjedu 50:50. Smatra kako Shakhtar ima više iskustva na ovakvim utakmicama, ali kako Dinamo ima želju, volju i agresivnost da pred domaćom publikom pobijedi ovako renomiranog protivnika.

“Mislim da u ovoj utakmici nema favorita, sastaju se dvije vrlo dobre momčadi, nadam se da ćemo na kraju pobijediti mi, da ćemo u nekim detaljima biti bolji nego oni i da ćemo na kraju slaviti”, rekao je Dinamov trener.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Ocijeno je kako Dinamu u odnosu na ranije odigranu utakmicu protiv Shakhtara, u kojoj je Dinamo primio dva gola, treba bolja koncentracija. Smatra kako obje momčadi mogu kompenzirati nedostatak određenih važnih igrača koji neće igrati.

Nas zadovoljava samo pobjeda, zaključio je Bjelica.

Vezni igrač Dinama Dani Olmo je poručio kako je sutrašnaj utakmica utakmica za povijest te kako će Dinamovi igrači dati sve od sebe pred domaćom publikom za pobjedu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...