Nenad Bjelica: Žao mi je BiH, imate kvalitetu za velika natjecanja 

- Advertisement -

Trenutno jedan od najcjenjenijih trenera regije, Nenad Bjelica, komentirao je posljednje utakmice nogometne reprezentacije BiH kazavši da su izabranici Dušana Bajevića igrali dosta promjenjivo…

-Žao mi je što BiH u posljednje vrijeme ne bilježi dobre rezultate. Rekao bih da idete od oduševljenja do razočarenja. Meč s Nizozemskom bio je kvalitetan. Najbolnije je to što u doigravanju za Europsko prvenstvo niste eliminirali Sjevernu Irsku. Igrate promjenjivo. Žao mi je zbog toga neuspjeha, jer smatram da kvalitete bez sumnje ima. Ta Sjeverna Irska se morala proći. Ipak je Bosna i Hercegovina dosta kvalitetnija momčad. Reći ću i kako smatram da imate kvalitetu za velika natjecanja, kao i da to ubuduće mora biti imperativ vašeg saveza i izbornika. Ova šansa nažalost nije iskorištena, a bila je idealna. Ipak, budućnost bh. nogometa prema mome sudu nije crna, kazao je Bjelica za mostarski Dnevni list. 

Godi interes u BiH 

Kako to inače biva u BiH, kada krene serija nešto lošijih rezultata odmah se počne licitirati s imenima novog selektora. Među silnim nabrojanim kandidatima spomenulo se i Bjelicino ime…

– Osobno mi godi ako se u tom kontekstu u Bosni i Hercegovini priča. Ipak, sve i da postoji interes vašeg Saveza, od toga ne bi bilo ništa, jer sam fokusiran na Osijek. Potpisao sam ugovor na tri godine, ovo je zdrav projekt, a moja uloga u njemu iznimno je važna. Ja sam trener i sportski direktor, dakle prema otočkom sistemu – klupski menadžer i imam velika ovlaštenja. Ovdje se gradi veliki sportski centar, novi stadion, i klub u svakom smislu raste. Vjerujem i kako će rezultati ubuduće biti dobri. O bh. seleciji ne razmišljam, iako mi godi ako se dovodim u vezu s njom, poručio je Bjelica. 

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Ambicije s Osijekom 

Hrvatski strateg trenutačno je angažiran u Osijeku s kojim ima ambiciozan plan stvaranja snažnog kluba. Nakon uspjeha u Poljskoj ovaj stručnjak pomalo iznenađujuće sjeo je na klupu Dinama i za kratko vrijeme sebi priskrbio etiketu jednog od najuspješnijih u povijesti najvećeg hrvatskog kluba. Nakon proljeća u Europi na koje se dugo čekalo, dolaskom pandemije nastupili su nažalost i problemi druge prirode, potom i nesporazumi na relaciji braća Mamić – Bjelica, pa je ovaj stručnjak na koncu napustio kormilo Dinama. Na novi posao ipak nije morao čekati dugo, a vratio se u voljeni Osijek, grad i klub u kojima je stasao kao igrač i čovjek. 

Hajrović, Gojak i Menalo

Dok je bio na klupi Modrih briljirao je bh. internacionalac Izet Hajrović. Danas je daleko od momčadi…

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

– On je sigurno u našoj prvoj sezoni bio u europskim i domaćim mečevima jedan od najboljih igrača Dinama. Dao nam je mnogo zadovoljstva i sve je bilo dobro do dana kada je forma počela padati. On ipak i dalje ostaje kvalitetan nogometaš i sve što mu treba je povjerenje i minutaža. Kada to dočeka potvrdit će da vrijedi.

Bjelica je u Dinamu trenirao i bh. reprezentativca Amera Gojaka koji je od nedavno član Torina…

– Nešto čudno? Ni slučajno. Torino je veliki klub, a Gojak je napravio dobar potez jer smatram da je Seria A natjecanje koje mu odgovara. 

Dinamo je napustio i Luka Menalo, bez obzira što je na utakmici u Kupu u kojoj je jedino i dobio priliku bio uvjerljivo najbolji igrač…

– Njemu se na sezoni koju je odigrao u Olimpiji treba čestitati. Odluke koje je Dinamo o njemu kasnije donio su hipotetska pitanja. Ni o tomu ne želim. Kada je došao u Dinamo dobio je određenu minutažu, da bismo kasnije donijeli odluku da je za njega bolje otići na posudbu kako bi imao više prostora za dokazivanje. On je u Olimpiji potvrdio kvalitetu, kazao je Bjelica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...