Neymar Jr’s Five 2018: BiH traži predstavnika u Brazilu!

- Advertisement -

Zvijezda francuskog PSG-a i brazilske reprezentacije, Neymar, pokrenuo je prije nekoliko godina vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr’s Five.

Ekipe iz preko 30 zemalja širom svijeta, a među njima i BiH, traže svoje mjesto u završnici. Ove godine održat će se treće nadmetanje u četiri bh. grada Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Žepču.

Finale je predviđeno da se održi u gradu na Miljacki 12. maja u kultnoj sarajevskoj Zetri.

Dvoboji pet na pet 

Dakako, igraju se utakmice malog nogometa na male golove gdje se odmjeravaju snage 5 na 5, a pravo učešća imaju ekipe sa igračima (i igračicama) između 16 i 25 godina starosti. Također, mogu se prijaviti dvije osobe starije od 25 godina po ekipi. Dvoboji traju po 10 minuta, a posebna draž ovog zanimljivog nadmetanja jeste u tome što ,kada jedna ekipa postigne pogodak, istovremeno izbacuje jednog protivničkog igrača iz nastavka utakmice. U tim trenucima ekipa koja ima vodstvo, ima i brojčanu prednost na terenu. Stoga  treba puno trke i tehnike kako bi se ekipa koja je u minusu rezultatski vrati u igru. No, znalo se dešavati da tim koji ima vodstvo i igrača više, na kraju izgubi.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

Neymar Jr’s Five je postao globalni fenomen. Samo prošle godine na takmičenje se prijavilo više od 100.000 igrača sa šest kontinenata.

Najbolji dosadašnji rezultat na Svjetskom prvenstvu ovog turnira u Brazilu osvojili su prošlogodišnji državni pobjednici, tim iz Sarajeva, plasirajući se u četvrtinu finala. Tada je ekipa Linex osvojila u maju 2017. godine prvo mjesto u velikom bh. finalu svjetske serije Nymarovih turnira i izborila plasman u Brazil gdje je početkom jula 2017. predstavljala BiH. Ostvarili su sjajan rezultat plasiravši se među osam najboljih, a na putu ka polufinalu zaustavila ih je ekipa iz Angole. Za ekipu Linex su nastupali: Emir Omerhodžić (kapiten), Emir Kustura, Bekir Kustura, Miloš Đukić, Kerim Iriškić, Renato Čilić i Sead Kapetanović.

Brazilsku avanturu treba doživjeti

”U Brazilu smo pričali iz koje zemlje dolazimo, a mnogi su slijegali ramenima kada su čuli za Bosnu i Hercegovinu. Dakako, mnogi nisu znali odakle smo, osim nekih evropskih zemalja. No, kada smo odlazili svi su znali za BiH. Vidjeli su ko smo i šta smo. Poslije Brazila imali smo i najviše navijača, ljudi su imali simpatije prema nama zbog humora i šarma. Čak je i Neymarov brat navijao za nas. Iskustva su nezaboravna, za mene najboljih sedam dana mog života”, kazao je nakon turnira Omerhodžić koji je bio i prvi strijelac svoje ekipe sa sedam postignutih golova.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Dojam nakon brazilske avanture za bh. tim je bio sjajan.

”Ako bi birali od 1 do 10, dali bi ocjenu 11. Sve je bilo na vrhunskom nivou i ovo treba doživjeti”, u glas su istakli bh. predstavnici nakon povratka u Sarajevo.

U 2016. i 2017.godini ovaj prestižni turnir u BiH okupio je preko 1500 učesnika. Ove godine se očekuje oko 1000 učesnika.  Organizatori vjeruju kako će ove ,kao i prethodnih godina, biti izuzetno zanimljivih okršaja i da će ljubitelji malog nogometa uživati. Prošle godine naslov planetarnog prvaka je zasluženo pripao ekipi iz Rumunije, a ovogodišnje finale će se igrati 21. jula u Brazilu.

Datumi kvalifikacija: 

28.04.2018 Sarajevo (Sportski tereni Metalac)

29.04.2018 Mostar

05.05.2018 Tuzla

06.05.2018 Žepče (igralište Onovne skole ”Žepče”)

Državno finale:

Sarajevo 12.05.2018 (Zetra)

Prijaviti se možete preko:

www.neymarjrsfive.com   ili putem telefona: +38761247486

Pravila i više informacija možete naći na linku ispod:

https://www.neymarjrsfive.com/en

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...