Neymar koštao Barcelonu 130,2 miliona eura

- Advertisement -

neymar-650x433

Španski mediji pišu kako je transfer Neymara iz Santosa u Barcelonu koštao Katalonce daleko više od zvaničnih 57 miliona eura, javlja Anadolu Agency (AA). Naime, sportski direktor Barcelone Raul Sanlleh za španski list “AS” je kazao kako je dolazak Brazilca u Barcelonu koštao tačno 130,2 miliona eura.

Pored novca za transfer, Barcelona je imala velike izdatke za Neymarovu plaću, ali i neke neočekivane, kao što su komercijalni agent, Neymarova fondacija, tehnička saradnja sa Santosom i skautiranje Brazilca. Tako je ukupni transfer Neymara koštao 57,1 miliona eura, od čega je 40 miliona otišlo Neymarovim roditeljima kao većinskim vlasnicima njegovog ugovora, a 17,1 miliona eura Santosu.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Neymarova plata iznosi 44 miliona eura za pet sezona, a dobio je i bonus od 10 miliona za potpisivanje ugovora. Barcelona je platila četiri miliona eura za marketing, 2,7 miliona komercijalnom agentu, 2,5 miliona za Fondaciju Neymar, 7,9 miliona za tri mlada igrača Santosa, dok je Neymarov otac dobio još dva miliona jer je pet godina skautirao svog sina za Barcelonu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...