Neymar Jr’s Five: Prve kvalifikacije u Mostaru

- Advertisement -

Prve bh. kvalifikacije za nogometni turnir Neymar Jr’s Five počinju ove subote u Mostaru. U gradu na Neretvi ekipe će se borit za državno finale koje će se u maju održati u Sarajevu. Najbolji tim naše zemlje izborit će učešće na svjetskom finalu u Brazilu koje će se održati u julu ove godine. Kvalifikacije u hercegovačkom gradu počinju u subotu u 10:30 sati ispred Osnovne škole Ilije Jakovljevića, na adresi Dr. Ante Starčevića bb, 88000 Mostar. Oraganizator moli sve učesnike da na vrijeme dođu na pomenutu lokaciju kako bi se registrovali i kako bi se izvršio žrijeb timova. Potrebni podaci za prijavu su: naziv tima, imena i prezimena igrača ili igračica, te godišta rođenja.

Najavljeno je da će u subotu biti sunčan dan bez padavina tako da će nogometni spektakl biti upotpunjen. Nadmetanje će se odvijati u malom nogometu pet na pet. Pravo učešća imaju ekipe sa igračima ili igračicama između 16 i 25 godina starosti. Utakmice će trajati 10 minuta, a posebna draž ovog okršaja jeste u tome što u trenucima kada jedna ekipa postigne pogodak, istovremeno izbacuju jednog suparničkog igrača iz nastavka meča.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća u Mostaru: Povrijeđen motociklista

Podsjetimo, nogometaš Barcelone i brazilske reprezentacije Neymar pokrenuo je vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr’s Five, u kojem će učestvovati ekipe iz 35 zemalja širom svijeta, među kojima je i BiH. Trenutno su u toku kvalifikacije širom svijeta, a najbolji iz 35 zemalja će se u julu okupiti na Svjetskom finalu u Neymarovom rodnom gradu Praia Grande u brazilskoj državi Sao Paolo. Također, pobjedničku ekipu će Neymar ugostiti na utakmici Barcelone na stadionu Camp Nou.

“To je zabavna i brza igra. Zahtijeva dobru tehniku”, kaže Neymar.

Pored Mostara,  kvalifikacije će se u narednih nekoliko sedmica održati u Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli. U glavnom gradu BiH organizovat će se i državno finale malonogometnog turnira Neymar Jr’s Five 22. maja ove godine kada će se i definitivno znati koja ekipa će predstavljati BiH. Ono što je sigurno jeste da će biti neizvjesno do samog kraja. Gledatelji priželjkuju atraktivne poteze, šanse, golove, sve ono zbog čega vole nogomet. Ostaje da vidimo ko će očarati i biti najbolji.

PROČITAJTE JOŠ:  Hanka Paldum o bajramskom koncertu u Mostaru, ramazanu, Abdulahu Sidranu...

Za turnir se možete prijaviti putem e-maila prijave@redbull.com.ba sa podacima za koji grad se prijavljujete i imenom tima i kontakt telefonom. Na web stranicama www.neymarjrsfive.com i www.redbull.ba se može pronaći više informacija o takmičenju i BiH kvalifikacijama. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 062/344 -782.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...