Neymarov nogometni turnir: Kvalifikacije u Sarajevu

- Advertisement -

Druge bh. kvalifikacije za nogometni turnir Neymar Jr’s Five održat će se ove nedjelje (17. aprila) u Sarajevu. Grad podno Trebevića bit će domaćin drugih kvalifikacija. Dan ranije iste su organizovane u Mostaru. Nogometne ekipe nadmetat će se u kultnom sarajevskom Metalcu kod Prve gimnazije za plasman u finale koje će ,također, biti održano u gradu na Miljacki.

Inače, kvalifikacije počinju u 10:30 sati. Oraganizator moli sve učesnike da na vrijeme dođu na pomenutu lokaciju kako bi se registrovali i kako bi se izvršio žrijeb timova. Potrebni podaci za prijavu su: naziv tima, imena i prezimena igrača ili igračica, te godišta rođenja.

Timovi će se nadmetati u malom nogometu pet na pet, a pravo učešća imaju ekipe sa igračima ili igračicama između 16 i 25 godina starosti i koji nemaju profesionalni nogometni ugovor. Utakmice će trajati 10 minuta, a posebna čar ovog dvoboja jeste u tome što u trenucima kada jedna ekipa postigne pogodak, istovremeno izbacuju jednog suparničkog igrača iz nastavka meča.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Kao što je poznato, Neymar je pokrenuo vlastiti globalni malonogometni turnir – Neymar Jr’s Five, u kojem će učestvovati ekipe iz 35 zemalja širom svijeta, među kojima je i BiH. Trenutno su u toku kvalifikacije širom svijeta, a najbolji iz 35 zemalja će se u julu okupiti na Svjetskom finalu u Neymarovom rodnom gradu Praia Grande u brazilskoj državi Sao Paolo. Također, pobjedničku ekipu će Neymar ugostiti na utakmici Barcelone na stadionu Camp Nou. Zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije poručuje kako je ovo zabavnai brza igra id a zahtijeva dobru tehniku.

PROČITAJTE JOŠ:  Euforija pred utakmicu BiH i Ukrajina: Zeničke ulice pune štandova s navijačkim rekvizitima

Pored Sarajeva,  kvalifikacije će se održati u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli. U gradu na Miljacki organizovat će se i državno finale malonogometnog turnira Neymar Jr’s Five 22. maja ove godine kada će se i konačno znati koja ekipa će predstavljati BiH. Svi oni koji vole „nogomet na male“ zaista će moći uživati u spektakularnim potezima majstora malih terena.

Za turnir se možete prijaviti putem e-maila prijave@redbull.com.ba sa podacima za koji grad se prijavljujete i imenom tima i kontakt telefonom. Na web stranicama www.neymarjrsfive.com i www.redbull.ba se može pronaći više informacija o takmičenju i BiH kvalifikacijama. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 062/344 -782.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...