Nikola Sarić, nekadašnji nogometaš Redsa za Life: Liverpool je navijačima životna svetinja

- Advertisement -

Nikola Sarić je rođen u Sarajevu 1991. godine. Nogometom se počeo baviti odlaskom u Dansku, a igrao je i za omladinske reprezentativne selekcije ove zemlje.

U periodu od 2009. do 2011. godine bio je član slavnog engleskog Liverpoola.

U tim trenucima strateg tima sa Anfielda bio je Rafael Benitez. Sarić je trenirao sa prvim timom, a nastupao je za mlađe kategorije Redsa.

U razgovoru za Life.ba prisjetio se dana provedenih na Anfieldu. Govorio je o tome šta ovaj klub znači navijačima, koliko je popularan širom svijeta, a spomenuo je i finale Lige prvaka gdje će Liverpool odmjeriti snage sa Tottenhamom.

Piše: Edin Isanović

Na početku je Nikola naglasio kako je bio sretan kada je stigao na Otok.

”To se pamti, to se ne zaboravlja. Bili su to trenuci kada pomislite u sebi da ste ostvarili životni i dječački san. Sve ono kada trenirate u djetinjstvu došlo je na naplatu. Kada gledam iz ove perspektive, shvatam da je to bio veliki korak u karijeri. Nije lako potpisati za tako veliki klub”, kazao je Sarić.

Dodaje kako je boravak na Anfieldu nešto posebno u njegovoj karijeri.

”U Liverpool sam stigao zahvaljujući dobrim igrama. Trenirao sam sa Gerardom i ostalim velikim igračima iz ovog kluba. To i danas budi najljepše uspomene kod mene”.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Sarić podvlači da je Liverpool navijačima ovog kluba dio života.

”To je nevjerovatna ljubav. Mislim da je njima klub jedna od životnih svetinja, a članske karte naslijeđuju od svojih predaka. Isto tako i mjesto na tribini. Ne mogu vam opisati kako oni to doživljavaju. Moram isto reći da su navijači Redsa izuzetno kulturni i prijatni ljudi. Znalo mi se desiti da traže da se slikaju ili autogram, ali bi se uvijek prethodno izvinili i zamolili za to. Nisu naporni, a izuzetno poštuju igrače kluba. Mogu samo zamisliti kako je sada Salahu i Maneu. Mislim da ne mogu izaći na ulicu od obožavatelja. Također, istakao bih da u gradu Liverpoolu stanovnici žive nešto skrominije. Često ljudi turistički dolaze u ovaj grad i mislim da shop Liverpoola dvenvo ima veliku zaradu. Nevjerovatno je kako se prodaju stvari sa njihovim obilježjima”, kazao je naš sagovornik.

Prisjetio se gostovanja sa Liverpoolom u pojedinim dijelovima svijeta.

”Sjećam se da smo išli na pripreme u Hong Kong i da je to bilo nevjerovatno iskustvo. U tom dijelu planete Liverpool ima ogroman broj navijača. Dočekvali su nas na jedan poseban način, a to pamtim i danas”.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Nikola je pratio prvenstvo koje je okončano proteklog vikenda. Liverpool je osvojio 97 bodova, ali je to bilo dovoljno za drugo mjesto.

”Naredne godine bit će tri decenije kako Liverpool nije osvojio titulu u Engleskoj. Zvuči nevjerovatno. U jednom trenutku sam pomislio da bi na kraju mogli dotaći vrh, ali je Manchester City jednom pobjedničkom serijom uspio odbraniti naslov. Jednostvano, Liverpoolu se izmiče titula u nekim čudnim okolnostima. Sjećam se i onog detalja iz 2014. godine kada se Gerard okliznuo u ključnom meču za naslov i kada su pimili gol. U vrijeme kada sam ja bio u ovom klubu pamtim da su nas igrači iz drugih klubova uvijek podsjećali na to neko ‘prokletstvo’ i da Liverpool ne može osvojiti titulu. No, ja na to nisam obraćao pažnju”.

Na kraju je potcrtao kako će Redsi osvojiti trofej u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

”Bez dvojbe, Liverpool je bolji od Tottenhama i vjerujem da će postati prvaci Evrope. Na spektakularan način su izbacili Barcelonu u polufinalu i mislim da imaju veliki motiv da slave u finalu”, zaključio je Sarić.

foto: privatni album

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...