NK Čelik i Carlsberg BH obnovili Ugovor o saradnji

- Advertisement -

Pokrenuta akcija „Čeliku vrati staru moć i sjaj. Čepove skupi, podršku daj!“

U prostorijama NK Čelik u Zenici danas je potpisan novi godišnji ugovor o saradnji između Carlsberga BH i NK Čelik. Obnovom sponzorskog ugovora treću godinu zaredom ova kompanija, sa brendom Pan, obavezala se da će podržati različite sportske aktivnosti Kluba i pomoći im da u predstojećoj sezoni ostvare što bolje rezultate.

Kako je istaknuto, jedan od dugoročnijih ciljeva je podržati nekadašnjeg trostrukog prvaka BiH, koji trenutno igra u Kantonalnoj ligi, da se vrati u elitni razred bh. nogometa.

„U ime NK Čelik Zenica želim da izrazim svoje veliko zadovoljstvo što je kompanija Carlsberg BH i ove godine odlučila da sponzoriše naš Nogometni klub Čelik. Drago nam je što je prepoznala rad i ambicije ovog mladog tima koji se trenutno nalazi u Klubu i koji će pomoći u stvaranju jakog i stabilnog Čelika“ izjavio je Denis Mušović, predsjednik UO NK Čelik.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Potencijal saradnje sa NK Čelik, u Carlsbergu BH prepoznali su u činjenici da se radi o klubu sa izuzetnom tradicijom koji je iznjedrio velike igrače, a kojeg bodri i podržava veliki broj navijača.

Među najvećim dostignućima mnogi pamte kako je čak 17 godina igrao Prvu saveznu ligu Jugoslavije, te tri puta zaredom bio šampion BiH. Upravo to su i razlozi zašto je, u saradnji sa Klubom, Carlsberg BH pokrenuo i društveno odgovornu kampanju „Čeliku vrati staru moći i sjaj. Čepove skupi, podršku daj“, kojom poziva sve njegove fanove da u veliku Pan bocu, postavljenu ispred stadiona, ubace što više metalnih čepove sa Pan piva, ili metalnih čepova sa bilo kojeg drugog proizvoda iz Carlsberg protfolija, jer za svaki ubačeni čep ova kompanija Klubu donira 0,10 KM.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

„Osim obnove našeg godišnjeg sponzorskog Ugovora, NK Čelik želimo podržati i pokretanjem specijalne društveno odgovorne aktivacije, u kojoj ubacivanjem metalnih čepova sa svih proizvoda portfolija Carlsberg u veliku Pan bocu instaliranu ispred stadiona, mogu učestvovati svi koji vole Čelik i žele mu pomoći da vrati svoju staru moć i sjaj! Čelik je trenutno prvi u Kantonalnoj ligi, a nadamo se da će uz podršku svih nas, nekadašnji prvak naše zemlje vratiti se u elitni razred bh. nogometa“, izjavio je Amir Tobudić, direktor Carlsberg BH.

Navijači, ali i građani Zenice, mogućnost da svoj klub podrže ubacivanjem čepova imat će do sredina jula, a tokom trajanja kampanje očekuju ih brojne zanimljive aktivacije i nagradne igre.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...