NK Jedinstvo – Migranti su naši igrači i navijači, s njima dijelimo svakodnevnicu

- Advertisement -

Domaći i svjetski mediji svjedoče našem iskrenom odnosu prema migrantima koji su naši igrači i navijači, sa njima dijelimo svakodnevnicu, snove i želje, čemu svjedoče i utakmice NK Jedinstvo Bihać, u Prvoj ligi FBiH 2018/2019., saopćeno je danas iz tog kluba.

Kako se navodi u saopćenju Krajišnici su otvorili svoje kapije i raširili ruke za nevoljnike, a među njima i NK Jedinstvo koje je otvorilo svoja vrata i ponudilo migrantima da utjehu, nadu i sreću pronađu navijajući, trenirajući i igrajući za njihov klub od najmlađih uzrasta omladinske škole do A tima.

Takav odnos Grada Bihaća i NK Jedinstvo prepoznat je i bit će nagrađen, budući da će Vlada Velike Britanije posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem finansirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u šta će biti uloženo više od 200.000 KM.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

– To je izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobijamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca – rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Aldin Kulenović.

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), to je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

PROČITAJTE JOŠ:  U Bihaću izboden Arnel Bulić, nekadašnji vicešampion svijeta u kikboksu

Članovi Uprave kluba istakli su i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion, prenosi Fena.

Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se u saradnji s IOM-om uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću, navode iz NK Jedinstvo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...