NK Široki Brijeg poručio: Dosta nam je dvostrukih mjerila

- Advertisement -

Iz NK Široki Brijeg oglasili su se u petak povodom nesportskog ponašanja dijela domaće publike na utakmici NK Široki Brijeg – FK Sarajevo u Kupu BiH, ocijenivši kako su dvostruki kriteriji od strane FK Sarajevo neprimjereni.

Iz kluba ističu kako nesportsko ponašanje, pirotehnika i verbalne uvrede ne trebaju biti dio navijačkog folklora.

– Nogometni klub Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve oblike nesportskog ponašanja dijela gledateljstva na kup utakmici na stadionu Pecara Široki Brijeg – Sarajevo – kazali iz kluba s Pecare, dodavši da se takvi pojedinci ne mogu nazvati navijačima bilo kojeg kluba.

Ipak, iz Širokog smatraju i da FK Sarajevo neuspjeh protiv Širokog pokušava opravdati ponašanjem širokobrijeških navijača te ponovno “sve svaliti na Široki Brijeg”.

– Ne znamo komu sve uprava FK Sarajevo mora podnositi račune, jesu li tu, među ostalim, i njihovi tzv. navijači, ali NK Široki Brijeg sasvim sigurno neće dopustiti da nesposobnost i alibi za sportske neuspjehe pokušavaju, i to na tako grub i prizeman način, prelomiti preko naših leđa – navodi se u priopćenju.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Iz Širokog napominju kako je neprimjereno i to što navijači Sarajeva sudjeluju u “orkestriranom stvaranju atmosfere i napetosti danima pred utakmicu” najavljujući “pohod na Lišticu”.

– Nacionalistički ispadi igrača i navijača FK Sarajevo, uvrede domaćim navijačima i cijelom jednom narodu, za FK Sarajevo su, samo navijači folklor – navode iz kluba s Pecare.

Komentirajući navode FK Sarajevo o pokretanju disciplinskih postupaka protiv NK Široki, iz Širokog su kazali kako taj postupak jedva čekaju jer im je dosta dvostrukih mjerila.

Ocjenjuju i kako je neprimjereno da Horde zla daju potporu Arifu Dudakoviću, generalu Armije BiH, kojem se, kako navode, sudi zbog ratnog zločina.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Iz Širokog su naveli i kako uprava FK Sarajevo “zatvara oči” pred činjenicom da je u prošlom gostovanju trener Širokog u Sarajevu verbalno napadnut, a da je “dio tzv. navijača Sarajeva masovno upao na teren i ganjao naše igrače do svlačionice”.

Iz Uprave “Plavo-bijelih” također ističu kako su oni za “čiste račune” i da daju potporu Nogometnom savezu BiH da osiguraju regularnost natjecanja.

– Huliganima nije mjesto na nogometnim stadionima, ma otkuda oni bili, iz Širokog Brijega, Sarajeva ili nekoga trećeg grada. Ali, ista pravila moraju vrijediti za sve kako bi, u konačnici, nogomet pripao nogometašima, a na tribinama svih stadiona u BiH uživali njegovi istinski ljubitelji – kaže se u priopćenju NK Široki Brijeg.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...