Nogometaši BiH s 5:0 porazili Lihtenštajn

- Advertisement -

SPORT 

Nogometaši BiH s visokih 5:0 porazili Lihtenštajn

FotoFENA/Hazim Aljović

ZENICA, 5. septembra (FENA) – Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je večeras u Zenici selekciju Lihtenštajna sa 5:0, u susretu 5. kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2020. godine.

Drugom pobjedom u kvalifikacijama reprezentacija BiH probila se na treće mjesto grupe J i vratila se u igru za plasman na završnicu EP-a.

Tokom cijele utakmice izabranici selektora Roberta Prosinečkog diktirali su tempo i stvarali šanse, ali su tek u finišu uspjeli slomiti otpor gostujuće ekipe i sa četiri gola u devet minuta na kraju ipak slaviti ubjedljicu pobjedu.

BiH je u 11. minuti povela s 1:0, a strijelac je na asistenciju Edina Džeke bio Amer Gojak.

Sedam minuta kasnije Miralem Pjanić je pokušao sa oko 30 metara, ali je golman gostiju Benjamin Buchel skrenuo loptu u korner.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Džeko je u 22. minuti ukrao loptu Danielu Kaufmannu, ali je sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola, a šut Gojaka u 27. minuti odbranio je golman gostiju.

Šut Edina Višće u 25. minuti sa oko 20 metara golman gostiju je odbranio, a odbijenu loptu prihvatio Džeko i pogodio prečku.

I u drugom poluvremenu redali su se napadi bh. tima, koji je preko Krunića, Džeke i Duljevića imao nekoliko prilika. No, na drugi gol čekalo se do 80. minute kada je Duljević šutirao sa oko 25 metara iskosa sa lijeve strane, lopta se odbila od dva igrača Lihtenštajna i prevarila golmana te završila u mreži.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Buchel je u 85. minuti u svom petercu skinuo loptu s glave Džeki te je izbio u korner iz kojeg je kapiten bh. reprezentacije pogodio za 3:0.

Nakon prodora Kolašinca, čiji šut golman gostiju nije uspio ukrotiti, Edin Višća je u 87. minuti pospremio loptu u mrežu za 4:0, a konačan rezultat postavio je Gojak u 89. minuti, nakon asistencije Duljevića.

Naredni susret bh. tim igra u nedjelju, 8. septembra u 15 sati u Armeniji.

BiH: Šehić- Todorović, Šunjić (25. Mihojević), Zukanović, Kolašinac- Krunić, Pjanić (83. Lončar), Gojak- Višća, Džeko, Milošević (56. Duljević).

LIHTENŠTAJN: B. Buchel- Rechsteiner, Malin, Kaufmann, Goppel- M. Buchel- Meier (65. Wolfinger), Hasler, Wieser (85. Brandle), Salanović- Gubser (74. Sele).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...