Sport

Nova FIFA-ina Ranking lista: Brazil potisnuo Francuze na treće mjesto

0
Nova FIFA-ina Ranking lista: Brazil potisnuo Francuze na treće mjesto, Life.ba

Svjetska fudbalska organizacija (FIFA) objavila je danas ažuriranu Ranking listu reprezentacija na kojoj je Belgija zadržala lidersku poziciju, a ponajveći skok ostvarili novi afrički prvaci Alžirci, javlja Anadolu Agency (AA).

Proteklog mjeseca su održana kontinentalna takmičenja u Africi, Južnoj Americi i Sjevernoji Centralnoj Americi (CONCACAF) te je došlo do brojnih promjena u poretku fudbalskih nacionalnih timova.

Belgija je i dalje najbolja selekcija na FIFA-inom CocaCola Ranking listi, a Brazil se kao osvajač Copa Americe popeo na drugo mjesto i na treće potisnuo aktuelne prvake svijeta Francuze.

Englezi su i dalje četvrti, a na peto mjesto se popeo Urugvaj. Šesti je Portugal, a selekcija Hrvatske je na sedmom mjestu. Finalist Copa Americe Kolumbija se popela na osmo mjesto, a u prvih deset su još i Španija i Argentina.

LIFE:  Škola fudbala “Asim Ferhatović Hase” prestaje sa radom

Najveći skok na FIFA-inoj listi ostvarila je selekcija Alžira koja je titulom prvaka Afrike napravila skok za 28 mjesta i trenutno je 40. reprezentacija svijeta.

Od selekcija iz regije Srbija je pala za jednu poziciju i trenutno je 35. reprezentacija na svijetu. Bosna i Hercegovina je pala za tri stepenice na 42. poziciju, a Crna Gora je pala za dva mjesta na 55.

Slovenci su napredovali za dvije stepenice na 63. mjesto, a kao i Sjeverna Makedonija koja je sada na 71. mjestu.

Novu listu reprezentacija FIFA će objaviti 19. septembra.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like