Novi termini Neymarovog turnira u BiH

- Advertisement -

Svjetska serija Neymar Jr’s Five turnira ni ove godine nije zaobišla Bosnu i Hercegovinu. Ekipe najspretnijih širom svijeta, a među njima i naša zemlja, tako ponovo traže svoje mjesto među najboljima, pa se s velikim nestrpljenjem očekuju novi sjajni potezi najvećih majstora malih terena.

Prošle godine se na bh. kvalifikacije prijavilo oko 500 igrača iz cijele BiH. Mali nogomet 5-na-5 će i u narednom periodu biti hit zabava u našoj zemlji, a pravo učešća imaju sve ekipe sa igračima (i igračicama!) između 16 i 25 godina starosti.

Međutim, najveća novost ove godine je to što se na ovogodišnjem turniru mogu prijaviti dvije osobe starije od 25 godina po ekipi.

Utakmice traju 10 minuta, a „kvaka“ je u tome da kada jedna ekipa postigne pogodak time istovremeno izbacuje jednog protivničkog igrača iz nastavka meča. 

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nestao Marko Tubek: Vozilo mu pronađeno kod benzinske pumpe

Kvalifikacijski turniri u BiH

Zbog loših vremenskih uslova, s obzirom na to da se turniri igraju pod vedrim nebom, odlučeno je da se uvedu novi termini te da Sarajevo i Mostar imaju zajednički, a Tuzla i Banja Luka zajednički turnir.

Tako će u Sarajevu (u Sarajevo će biti pozvani timovi iz Mostara) i Tuzli (u Tuzlu će biti pozvani i timovi iz Banje Luke) biti održani kvalifikacijski turniri, a 21.05.2017. u Sarajevu i državno finale malonogometnog turnira Neymar Jr’s Five.

Pobjednici bh. finala putuju u Brazil, gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u velikom svjetskom finalu.  

PROČITAJTE JOŠ:  Policija istražuje uzrok: Veliki odron na kamenolomu nedaleko od Mostara, tri automobila završila u jezeru

Prijave i novi datumi turnira u BiH 

Obzirom da vremenska prognoza izgleda puno bolje od sredine mjeseca maja, kvalifikacioni turniri su pomjereni na vikend prije samog finala u Sarajevu.

13.05. Sarajevo (u Sarajevo će biti pozvani i timovi iz Mostara)
14.05. Tuzla (u Tuzlu će biti pozvani i timovi iz Banje Luke)
21.05. Sarajevo – Državno finale.

Prijavite se na: www.neymarjrsfive.com ili na email: prijave@redbull.com.ba ili na broj telefona: + 387 61 247 486 / + 387 62 344 782. Za prijave je neophodno na meil poslati sljedeće podatke: naziv tima, imena i prezimena igrača, datumi rođenja igrača, grad za koji se prijavljujete, kontakt broj i e-mail kapitena tima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...