Sport

Odgođen Ski kup ”Srebrena lisica” na Bjelašnici

0
Bjelašnica

Ski Kup ”Srebrena lisica 2020”, koji je trebao biti održan na Bjelašnici od 24. do 26. januara, odgođen je do daljnjeg, prenosi Anadolu Agency (AA).

”Obzirom da je Ski kup ‘Srebrena lisica’, skijaška manifestacija koja se pozicionirala u sam vrh zimskih događaja u regionu, za organizaciju moramo imati adekvatne vremenske uslove. Prema vremenskim prognozama koje intenzivno pratimo, predstojeći vikend neće ponuditi kvalitetne uslove za održavanje manifestacije jer količine snijega nisu dovoljne da možemo napraviti kvalitetne skijaške staze za takmičare i samim tim postoji rizik od povreda. Pored staze, ‘Srebrena lisica’ je poznata kao vikend kada porodice dolaze da se zabave uz bogat kulturno-zabavni sadržaj koji pripremamo, ali tu opet dolazimo do problema sa vremenskim uslovima,” rekao je za ski.ba Malik Hadžimešić, predsjednik Skijaškog kluba Bjelašnica, organizatora Ski kupa ”Srebrena lisica”.

LIFE:  [life priča] ZOI 84 je reagovao: Stigao snježni top, mala raja na Igmanu imaju razloga za radost

Hadžimešić je rekao da bi naknadni termin održavanja 13. ”Srebrene lisice” mogao biti 8. i 9. februara. Međutim, oficijelni termin održavanja takmičenja u narednim danima trebao bi biti usaglašen sa Alpskom komisijom i Skijaškim savezom Bosne i Hercegovine.

Facebook komentari


Bez pobjednika u susretu Hrvatske i Španjolske, Slovenija u polufinalu

Previous article

Norveška u polufinalu EP-a na Hrvatsku, Slovenija na Španjolsku

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in Sport