Ogier za šest desetinki slavio na Croatia Rallyju, a Evans ispustio

- Advertisement -

Aktualni i sedmerostruki svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier (Toyota) pobijedio je u nedjelju u prvom izdanju Croatia Rallyja, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju. Uoči posljednjeg brzinca Velšanin Elfyn Evans (Toyota) je imao 3.9 sekunde prednosti u odnosu na Ogiera, ali je na zadnjem zavoju relija pogriješio i izgubio pobjedu za samo šest desetinki, a Ogier je došao do 51. trijumfa u karijeri.

Tako je Evans završio na drugoj poziciji (+0.6), a treće mjesto osvojio je Thierry Neuville (Hyundai) sa +8.1 sekundi slabijim vremenom, koji je odlično vozio na zadnjem brzincu, ali se je u jednom trenutku izvrtio na stazi te je izgubio nekoliko dragocjenih sekundi.

Pobjednik finskog Arctic Rallyja Estonac Ott Tänak (Hyundai) bio je četvrti sa minutu i 25.1 sekundi zaostatka.

PROČITAJTE JOŠ:  Žena umrla nakon što ju je proganjao medvjed

Ogier je bio vodeći nakon prva dva dana relija, odnosno nakon 16 od 20 predviđenih brzinskih ispita. U nedjelju, posljednji dan, ušao je sa 6.9 sekundi prednosti pred momčadskim kolegom Britancem Elfynom Evansom, te 10.4 sekundi ispred Belgijca Thierrya Neuvillea (Hyundai).

Ogier je na putu do današnjeg prvog brzinca imao manju prometnu nesreću na zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. Svjetski prvak se kretao prema istoku, a onda se pokušao prestrojiti u desnu traku i tada je na njega naletio osobni automobil, koji je udario u stražnji dio Ogierove Toyote. Nitko nije ozlijeđen, a Ogierov automobil je osposobljen za nastavak utrke, ali to je vjerojatno utjecalo na upravljivost, a daljnje dragocjene sekunde izgubili su na 18. brzinskom ispitu gdje je Evans preuzeo inicijativu i preskočio ih.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća u Mostaru: Povrijeđen motociklista

Posljednji dan Croatia Rallyja krenuo je 17. brzinskim ispitom Bliznec – Pila (25.2 km), a briljirao je Evans, koji je bio najbrži na 17. i 18. brzincu, dok je na predzadnjem brzinskom ispitu najbolje vrijeme imao Thierry Neuville.

Zadnji brzinac (Zagorska Sela – Kumrovec, 14.09 km) je tzv. “power stage” na kojem su vozačima na raspolaganju dodatni bodovi za Svjetsko prvenstvo. Uoči njega vodio je Elfyn Evans, na drugom mjestu je bio Ogier sa 3.9 sekunde zaostatka, dok je treći bio Neuville sa 8.0 sekundi slabijim vremenom. No, na zadnjem brzincu najbrži je bio Ogier i za 4.5 sekunde nadmašio je Evansa, prenosi Hina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...