OKK Sloboda i Carlsberg BH nastavljaju saradnju šestu godinu zaredom

- Advertisement -

Povodom 100 godina RSD Sloboda sutra u Mejdanu u gostima KK Split

Potpisom novog sponzorskog ugovora za sezonu 2019/2020. OKK Sloboda i kompanija Carlsberg BH danas su u Tuzli ozvaničile nastavak saradnje. Time je potvrđena i šesta godina podrške ove društveno odgovorne kompanije jednom od najpopularnijih bh. sportskih kolektiva koji se u ovoj sezoni takmiči na dva fronta – u domaćem prvenstvu te prvi put u ABA 2 ligi.

Kako je najavljeno, Carlsberg BH sa brendom Pan podržat će sve aktivnosti OKK Slobode na domaćim i gostujućim susretima u okviru oba takmičenja.

„Sa našim brendom Pan ulazimo u šestu godinu uspješne saradnje sa OKK Sloboda Tuzla i sada već sa sigurnošću mogu reći da je naš odnos ne samo sponzorski, već i partnerski i prijateljski. Naime godišnjim ugovorom formalizujemo našu podršku razvoju kluba; od mlađih takmičarskih selekcija, pa sve do seniorske ekipe, dok različitim promocijama, aktivacijama kao i nagradnim takmičenjima podržavamo i navijače OKK Slobode i tako pomažemo da podrška klubu sa tribina bude što jača. S obzirom da se u ovoj sezoni košarkaši OKK Slobode, u čijem timu sada igra čak devet novih igrača, takmiče na dva fronta, podrška nas kao sponzora, ali svakako i publike, im je itekako potrebna“, kazao je Amir Tobudić, direktor Carlsberg BH kompanije i igračima OKK Slobode poželio puno sreće u sutrašnjem susretu protiv KK Split, a Radničkom sportskom društvu Sloboda čestitao jubilej – 100 godina djelovanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

„Ponosni smo što imamo ovako jakog sponzora sa kojim smo sinergijski ostvarili dobre rezultate i zajedno rasli. Kao društveno odgovorna kompanija Carlsberg BiH je uložilo ne samo u OKK Slobodu već i u određene projekte i objekte u Tuzli, a njihova podrška nam posebno znači sada kada smo izašli na međunarodnu scenu. Nastojat ćemo da se popnemo što više na ljestvici“, istakao je Aid Berbić, predsjednik OKK Slobode.

Berbić je podsjetio i da su se, u okviru obilježavanja 100 godina Radničkog sportskog društva Sloboda, sve članice obavezale prirediti određene manifestacije proslave. „Mi smo tim povodom odlučili da ugostimo KK Split i zaista nam je čast da ugostimo trostrukog evropskog prvaka u košarci. Sa navijačima želimo da napravimo sutra jednu veliku feštu u Mejdanu, a ulaz je besplatan. Ovim putem pozivam i sve bivše igrače bilo kojeg tuzlanskog kluba da budu naši gosti“, nagasio je.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Istaknuto je i kako Carslberg BH i OKK Sloboda u Tuzli zajedno rade na različitim projektima kojima se podržava razvoj sporta i sportske zajednice te da je jedan od projekata na kojeg su posebno ponosni – Pan 3 na 3, najveći turnir u uličnoj košarci u BiH, koji je i u regionu postao jedan od najbolje organizovanih i najpopularniij turnira ulične košarke.

Na konferenciji za medije najavljeno je još kako će uskoro navijačima OKK Slobode i ljubiteljima Pan piva kroz različite aktivacije biti podijeljeni navijački šalovi i kačketi, a o mehanizmu podjele fanovi će biti informisani putem FB stranica Pan BiH i OKK Sloboda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...