OKK Sloboda i Carlsberg BH nastavljaju saradnju u novoj sezoni

- Advertisement -

Potpisom novog ugovora za sezonu 2018./2019. OKK Sloboda i kompanija Carlsberg BH danas su u Tuzli ozvaničile nastavak svoje višegodišnje saradnje.

Time je potvrđena i peta godina podrške ove društveno odgovorne kompanije jednom od najpopularnijih bh. sportskih kolektiva.

Kako je najavljeno, ona će se odnositi na sve aktivnosti OKK Slobode na domaćim i gostujućim susretima, a podrazumjevat će i saradnju na zajedničkim projektima.

„OKK Sloboda je ponosna što ima pravog partnera za promociju košarkaškog sporta, kako u našem gradu, tako i širom BiH. Osim promocije utakmica i seniorske ekipe, pomaže nam u predstavljanju i afirmaciji mladih igrača, njihovom košarkaškom razvoju te slobodno možemo reći “micanju” mladih s ulice i usmjeravanja prema pravim vrijednostima na čemu i naš klub radi, od polaznika škole košarke, preko mlađih takmičarskih selekcija, pa sve do seniorske ekipe“, istakao je Aid Berbić, predsjednik OKK Slobode.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Podsjetio je kako je adaptacija kultnog košarkaškog terena na Slatini, koju je Carlsberg BH u saradnji sa klubom realizirao u ovoj godini, projekat koji zaslužuje svaku pohvalu, a ujedno i pokazuje koliko je Carlsberg BH društveno odgovorna kompanija.

Sa Slobodom partnerski realizujemo i brojne projekte ovdje u Tuzli, kao što je Pan 3 na 3, najveći turnir u uličnoj košarci u BiH, a od ove godine i novi projekat „Za više košarke“ u čijem planu je nastavak obnove i izgradnje košarkaških terena u Tuzli“, kazao je Amir Tobudić, direktor Carlsberga BH. Istakao je i kako su u svom radu, osim na poslovne rezultate, orjentisani i na podršku lokanim zajednicama u oblasti kulture, umjetnosti i sporta.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

„OKK Sloboda je klub koji ima veliku tradiciju i respektabilne rezultate. To je klub iz kojeg su potekli slavni Mirza Delibašić, Damir Mualomerović, Jasmin Hukić, Damir Mršić i drugi, ali i klub koji i danas radi na tome da „izbaci“ što više uspješnih mladih igrača. Pohvalno je da je u sezoni 2018.|19. čak devetorica igrača prvog tima OKK Slobode mlađa od 21 godinu, a sedmorica ih je mlađa od 20 godina“, dodao je Tobudić.

Koliko su spremni igrači OKK Slobode da upišu nove poene u okviru Prvenstva BiH znat će se već u nedjelju, kada će se u devetom kolu susresti sa KK Vogošća.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...