Olimpik počeo pripreme, na prvom treningu 26 igrača

- Advertisement -

Prozivkom i prvim treningom fudbaleri sarajevskog Olimpika počeli su pripreme za proljetni dio sezone u Prvoj ligi Federacje BiH.

Šef stručnog štaba Esad Selimović sa svojim saradnicima je u centru “Safet Zajko” održao sastanak i prvi trening s igračima kojima je predočio plan priprema i ciljevi za naredni period, a to je plasman u Premijer ligu BiH.

– Zadovoljan sam u kakvom su stanju stigli fudbaleri na prvi trening. Svi su tokom pauze koja je zaista dugačka imali plan rada i čini se da su se pridržavali toga – izjavio je Selimović.

Na prvom treningu se pojavilo 26 igrača, a u narednim danima izvršit će se testiranja ekipe. Treba istaći da su na prvom treningu bili prisutni i igrači koji su stigli tokom zime, dok u odnosu na jesenji dio nije bilo Tatara, Cane, a pored njih dvojice u prljetnom dijelu u timu Olimpika neće biti ni Pavlović, koji će u proljetnoj polusezoni nastupati za Metalleghe.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

– Znali smo jasno šta nam fali i tako smo i dovodili fudbalere. Zeba, Handžić i Pandža svojim iskustvom će nam pomoći da unaprijedimo našu igru. Smatram da imamo jako dobar tim, a sada je na nama svima zajedno da se dodatno uigramo i spremimo za proljetni dio, u koji ulazimo sa bodovnim zaostatkom. Ipak, u fudbalu ništa nije nedostižno, tako da ćemo dati sve od sebe da što spremniji uđemo u proljetni dio sezone – dodao je.

Što se tiče igračkog kadra Selimović kaže da klub ne bježi od mogućnosti da angažuje još nekog igrača.

– Neki od igrača će na posudbu, kako bi dobili dodatno prostora za igru. Što se tiče dolazaka, nije isključeno da dovedemo još nekog igrača, ako procijenimo da bi bio pojačanje za aktuelni kadar. Nećemo dovoditi samo radi broja, nego bismo doveli fudbalera koji bi mogao odmah konkurisati za startnu postavu – naglasio je trener sarajevskog tima.

PROČITAJTE JOŠ:  Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Ekipa će ostati u Sarajevu do početka februara, kada je planiran put u Hercegovinu, gdje će obaviti drugi dio priprema. Sredinom februara slijedi povratak u glavni grad BiH, gdje će ekipa finiširati pripreme za strat proljetnog dijela prvenstva. Planirano je da ekipa odigra šest pripremnih utakmica, a protivnici će biti poznati u narednih par dana.

Stručni štab kluba je pojačao i Dženan Hošić, koji će raditi kao pomoćnik Selimoviću. Hošić je dobro poznato ime bh. fudbalskoj javnosti, a u jesenjem dijelu sezone radio je u visočkoj Bosni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...