Optimizam u Mladoj reprezentaciji BiH uoči duela s Njemačkom

- Advertisement -

Mlada nogometna “U-21” reprezentacija Bosne i Hercegovine u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru priprema se za kvalifikacioni meč s Njemačkom.

Jedan od igrača koji najbolje poznaje narednog protivnika je napadač Ermedin Demirović koji je u omladinskim uzrastima nastupao u ligi Njemačke.

– Jako treniramo, dobro smo raspoloženi i jedva čekamo da počne meč. Za mene će ovo biti posebna utakmica jer znam većinu igrača Njemačke. Njihov štoper je moj najbolji drug i radujem se susretu s njima. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Ako svi damo maksimum i budemo djelovali kao ekipa što je bio slučaj u prethodnim susretima, onda imamo dobre šanse da napravimo dobar rezultat – rekao je Demirović.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Golman Vladan Kovačević smatra da mlada reprezentacija BiH ima kvalitet da se adekvatno suprotstavi svakom protivniku, saopćeno je iz NSBiH.

– Njemačka je favorit i to je jedna od najboljih evropskih ekipa u ovom u ovom uzrastu. Ipak, igramo na našem terenu, pred našom publikom i sigurno da ni njima neće biti lako. Ova ekipa može da igra protiv bilo koga i nadamo se još jednom uspjehu – rekao je golman bh. tima.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Susret je na rasporedu 15. oktobra u Zenici.

Nogometaši BiH nakon dvije utakmice imaju četiri boda i zauzima prvo mjesto u grupi, dok je Njemačka druga sa tri boda iz jedne utakmice.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...