Osim: Jači smo nego prošle sezone

- Advertisement -

Željezničar u novu sezonu kreće sa šampionskim ambicijama, a prvi protivnik „Plavih“ bit će Borac (subota, Grbavica, 20.30, Moja TV).

Amar Osim se vratio na klupu Želje zimus, na terenu je izborio plasman na evropsku scenu, ali klub nije dobio licencu pa je ostao bez Evrope.

– Jači smo nego prošle sezone, bar zato što smo duže na okupu. Izgubili smo samo Šabanadžovića od standardnih igrača. Očekujemo da se ekipa nakon šest mjeseci zajedničkog rada drugačije ponaša. To ništa ne mora značiti u prvoj utakmici protiv Borca, jer ona je uvijek neugodna.

Naš protivnik je bio u drugoj ligi i to nam je dupla nepoznanica, imaju nekoliko iskusnih igrača i ambiciju da se pokažu na samom početku. Naše utakmice su obično bile napete i neizvjesne – rekao je trener Željezničara pred početak nove sezone.

Navijači na Grbavici dugo čekaju titulu, a upravo su od Osima navikli da ih osvaja.

   – Ne bih bio u klubu da ne mislim da se možemo ravnopravno boriti za nešto, maksimalno i svim silama. Popravili smo se u odnosu na prošlu sezonu, doveli smo nekoliko igrača koji mogu donijeti drugu dimenziju. Uz dobar početak i atmosferu sve može izgledati drugačije. Imamo sve preduslove – smatra trofejni trener.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Kao najveće rivale vidi ponovo Sarajevo i Zrinjski.

– Mislim da smo tu negdje s njima. Dobro su igrali u Evropi, Sarajevo je ispalo od jačeg protivnika, ali su odigrali kvalitetno, a Zrinjski je pokazao snagu protiv slabije ekipe. Radniku je malo nedostajalo do iznenađenja, a najgore je prošao Široki koji je potrošio novac za put, a ispao od jake ekipe. Vidjet ćemo da li će to utjecati na njih u prvenstvu – kaže Osim.

Što se tiče sastava za meč protiv Borca, Sulejman Krpić će biti u kadru nakon što je propustio pripremnu utakmicu sa Famosom jer je postao otac. Ermin Zec je tek počeo trenirati punom snagom, dok je Mehmed Alispahić spreman.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

– Alispahić je u planu da igra od prve minute. Ermin Zec je bio malo povrijeđen, za njega još nismo sigurni hoće li moći.

Novajlija u plavom dresu je Petar Bojo, koji je na pripremama pokazao da će biti pojačenje za Željezničar.

– Imao sam veliku želju da dođem ovdje. Debi protiv Borca za mene ima veliki značaj. Iako su doveli dobra pojačanja, mislim da ćemo uz pomoć naših navijača bodove ostaviti na Grbavici – rekao je fudbaler koji je na Grbavicu stigao iz Mladosti Doboj Kakanj.

Prodaja ulaznica počet će u subotu u 10 sati, u klupskom Shopu na Grbavici, a od 15 sati u prodajnim kućicama ispred stadiona.

Cijene: Južna tribina 5 KM, istočna 8, sjeverna 10, zapadna A1 20. Dječije karte za sjever i istok koštaju 3 KM.

Na stadionu će biti otvorena četiri ulaza za Sjever (2,3,4,5), tri ulaza za Istok (2,3,4), jedan ulaz na Zapad, te četiri ulaza na južnu tribinu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...