Osim ne želi preuzeti ulogu favorita u derbiju, Krpić vjeruje u treću sreću

- Advertisement -

Trener Željezničara Amar Osim i kapiten Sulejman Krpić najavili su derbi protiv Sarajeva (subota, 20 sati, Grbavica, Moja TV).

– Imaju dvije priče. Igramo na svom stadionu, tu uvijek idemo na pobjedu, a druga je da igramo protiv prvaka koji je i dalje prvi na tabeli. Tabela pokazuje ko je u ovom trenutku ispred koga i nastupi u posljednjih godinu, dvije su definitivno na strani Sarajeva. Hvala Sarajevu, ali se ne bih složio sa konstatacijom da smo favoriti, rekao je Amar Osim.

Nakon što je trener Sarajeva, Husref Musemić pokušao prebaciti teret favorita na Željezničar, slično je uradio i trener „Plavih“.

– Ja mislim da je njima lakše jer igraju u gostima i imaju dva boda prednosti. Ako izgube onda su jedan bod u zaostatku, a mi ako izgubimo, onda smo pet bodova u zaostatku. Zna se kome je lakše s te strane. Ja se nadam da ovu utakmicu nećemo ući kao u onu sa Širokim, da nećemo biti u zaostatku od dva gola u prvih 15 minuta, da ćemo biti ozbiljniji i koncentrisaniji, te da kad budemo u prilici da mijenjamo da to uradimo da nešto napravimo, a ne da spašavamo živu glavu. Nama bi išlo u prilog da utakmica bude u egalu i da mi imamo adute s klupe, godilo bi nam da utakmica ide u tom pravcu, rekao je Osim.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Na opasku novinara da Sarajevo ove sezone ne pruža blistave igre, strateg Želje imao je spreman odgovor.

– Bio bih sretan da igramo loše i da pobjeđujemo. To treba staviti u kontekst zajedničkog rada koji traje dvije godine jer je Husref tada došao u Sarajevo. Dvije godine kontinuiranog rada ti daje to da kad igraš loše pobijediš. To ekipa koja nema kvalitet i rutinu, ne može uraditi. To nije sreća, to je nešto što se drugačije zove – smatra Osim.

Važnost utakmice je uvijek naglašena, jer svaki derbi je spektakl za seb.

– Najvažnija utakmica je ona koja slijedi, ne samo što je derbi već utakmica nosi tri boda. Šta sad treba, čovjek da se prestane normalno ponašati jer igra derbi. Imat ćemo još dva nakon ovoga, logički je najvažniji prvi, a posljednji koji će biti nekad u martu bi mogao biti najvažniji. Derbi je, biće pun stadion, igrat ćemo utakmicu u finom ambijentu i nadam se da možemo pružiti veoma dobru utakmicu pred pravom publikom, na pravom terenu i protiv pravog protivnika.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Sulejman Krpić i ove sezone je najbolji strijelac Željezničara.

– Sutra nas očekuje teška utakmica protiv prvaka, protiv kvalitetne ekipe. Spremamo se svaku utakmicu da pobjeđujemo, dva derbija sam izgubio, nek treći pobijedimo. Analiziram sam sebe poslije svake utakmice, šef nas analizira pojedinačno, bolje radim svaki trening da popravim greške, mogao sam imati još tri gola, ali ne gledam na to, cilj mi je da ekipa igra što bolje i da osvajamo bodove, dodao je Krpić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...