Osim neočekivano dobija 600 hiljada KM za lov na titulu!

- Advertisement -

U Željezničaru su se našli u izuzetno teškoj finansijskoj situaciji nakon što nisu dobili licencu za nastup u Evropi, a klub je ostao bez skoro milion KM koliko bi mogao zaraditi da je prošao samo jednog protivnika u Evropskoj ligi (imali su status nosioca).

Treneru Amaru Osimu ipak se iznenadno otvorila zarada od oko 600 hiljada KM koja će definitivno biti inicijalna kapsula da „Plavi“ veoma ozbiljno krenu u lov na šampionsku titulu Premijer lige.

Naime, Matej Rodin dogovorio je transfer u italijanskog drugoligaša Perugiu, a Želji će pripasti obeštećenje od 170 hiljada eura.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Osim Rodina, novac bi trebao stići iz Turske, gdje bi karijeru trebao nastaviti Goran Zakarić.

Željo je prošle godine prodao Zakarića Partizanu, ali uz opciju da od narednog transfera klubu s Grbavice pripadne 15 posto obeštećenja.

Zakarić definitivno odlazi iz Partizana jer nije pristao na smanjivanje plaće, a beogradski klub prodat će ga za najmanje 800 hiljada eura (prema transfermarktu njegova vrijednost je 1,25 miliona eura).

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Turski mediji objavili su da je Konyaspor ponudio Partizanu 800 hiljada, a navodno je još nekoliko turskih klubova zainteresirano za bh. reprezentativca.

Ovisno u visini transfera u Želji se mogu nadati cifri od 120 do 150 hiljada eura, što bi, uz odštetu od Rodina u klupsku kasu donijelo oko 300 hiljada eura (600 hiljada KM).

Tako bi Osim dobio novac da angažira još dva pojačanja koja je istakao da su potrebna kako bi ekipa mogla napraviti iskorak u narednoj sezoni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...