Osim nije mogao biti zadovoljan nakon Čelika

- Advertisement -

Za proslavu 77. rođendana uprava, zeničkog Čelika odlučila je na Bilino polje pozvati Velež koji je ne tako davno na ovom stadionu proslavio jedan od svojih najvećih poslijeratnih uspjeha. Rođenima se nakon ovog dijelom svečarskog duela – nije baš slavilo. Amar Osim je za prvu kontrolnu utakmicu odlučio izvesti postavu u kojoj su Bogdanović, Zeljković, Hasanović, Dejanović, Sinanović, Radovac, Hrustanović, Sijamija, Barou, Zaimović i Pantelić. Naravno, u drugom poluvremenu šef struke promijenio je postavu, a ono što je zanimljivo, jeste činjenica da je sudac Sivac pokazao dva crvena kartona igračima Veleža. Jedan Zvoniću, drugi golmanu Ribiću. Velež je poražen 2:1, ali kako sada stvari stoje – ovo je bila prva i zadnja utakmica ove postave na terenu.
– Mi smo planirali odigrati dva puta po 45 minuta s drukčijim sastavima jer smo na početku priprema. Nisam zadovoljan kako se to sve odvijalo, bez obzira na to što su ekipe bile skroz izmiksane – nikad više nećemo tako igrati. Ali svejedno je trebalo malo više ozbiljnosti, izjavio je Osim nakon svog neslužbenog debija na klupi.
– Treba odati priznanje Čeliku koji je iskoristio te neke momente naše nepažnje i zasluženo pobijedio. Treba gledati naprijed, klub je stabilan, igrači su zajedno već par godina što je dobar preduvjet da se nešto napravi. Bit će tu nekih igrača sa strane u ekipi, ozbiljno se radi u klubu i oko kluba, tako da nema razloga da očekivanja ne budu veća nego što su dosada bila, dodao je.
Generalno je bilo zanimljivo kako je to Osim složio u prvoj utakmici. Izveo je postavu u kojoj je bilo novih lica poput Pantelića koji je već potpisao ugovor, ali i onih koji su tu na probi, poput recimo mladog Amara Sinanovića ili Anesa Hrustanovića. Zanimljivo da je recimo u prvoj postavi bio i Stephane Barou koji se teško može prisjetiti kada je posljednji put odigrao jednu utakmicu. Ono što je važno kada su u pitanju nova imena, jeste podatak da je Velež u
trećem pokušaju uspio dovesti iskusnog Emira Halilovića. Također, na pripremama bi se trebao priključiti još jedan novi igrač, stoper Frane Ikić koji mnogi pamte kao igrača Željezničara, ali je Frane igrao za Fuzinar i Koper u Sloveniji, te u rodnoj Hrvatskoj za Cibaliju, Rijeku i Zadar u kojem je i počeo karijeru. Mađarski Gyirmot je bio posljednji klub. Velež svoje pripreme nastavlja na Kupresu, slijedeći protivnik trebala bi biti ekipa Sloge iz Doboja, 23. ovog mjeseca.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

Nakon posljednjih, predfinalnih utrka u Kvitfjellu početkom marta, u...

Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Profesionalni bokser Kenan Penjić iz Zenice nastavlja nizati uspjehe...

Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Samira Hurem više nije selektorka ženske reprezentacije BiH, odluka...

Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

Završnica Audi FIS Ski World Cupa, koja okuplja najbolje...

Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Pretprodaja ulaznica za duel protiv Izraela ili Islanda na...