Osim: Susret dva ravnopravna protivnika

- Advertisement -

Fudbaleri Željezničara u nedjelju na Grbavici dočekuju ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja, u posljednjem susretu 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Plavi” se nalaze pred imperativom pobjede, s obzirom na to da su poraženi u posljednjih šest utakmica. Ekipu je u zimskoj pauzi preuzeo najtrofejniji trener ovog kluba Amar Osim, ali je Željezničar u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva ponovo pretrpio poraz na gostovanju u Bijeljini.

Trener Željezničara očekuje težak meč, ali se nada prekidu “crne serije”.

– Mi smo zadnji put pobijedili najesen, sada je proljeće. To je skoro pet mjeseci, u redu, bila je pauza, ali to je ogroman period, čak nevjerovatan. Ja mislim najveći u novijoj historiji kluba – izjavio je Osim na pres-konferenciji.

Smatra da će sutrašnji meč biti duel dva ravnopravna rivala.

– Željo je tu gdje jeste, Mladost je tu gdje jeste, sa bodom više od nas. Mi imamo težu situaciju nego oni, oni su kao mali klub, kao autsajderi i imaju bod više od nas koji smo kao veliki klub i kao favoriti. Kvalitet da nemaju, ne bi imali bodova koliko imaju. Ovo je susret dva ravnopravna protivnika, čim imaju isti broj bodova nakon dvadeset kola – dodao je.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković izgubio od 123. igrača svijeta

Osim u sutrašnjem meču neće moći da računa na najboljeg strijelca ekipe Sulejmana Krpića zbog tri žuta kartona. Zamijenit će ga, kako kaže, vjerovatno Zajmović, s obzirom na to da Ermin Zec još nije u dovoljno dobroj formi da može igrati čitavu utakmicu.

– Pitanje je da li ćemo ga mi iskoristiti odmah, to poluvrijeme snage što ima u plućima, ili ćemo ga čuvati za nekada kasnije – ističe Osim.

Težak meč očekuje i defanzivac Željezničara Siniša Stevanović, ali se nada da će u nedjelju Željezničar “očepiti” i početi bilježiti bolje rezultate.

– Osvrnut ću se na prethodni period koji smo odradili s novim trenerom, sve smo radili na visokom nivou i negdje ćemo morati očepiti. Ja se nadam da će to biti protiv Mladosti, oni nisu ekipa za potcijeniti, a mi nismo izgubili samopouzdanje i na pripremama smo pobijedili protiv kvalitetnijih ekipa. Želimo se odužiti navijačima za podršku koju nam pružaju – istakao je Stevanović.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Kada je u pitanju ekipa Mladosti, u prošlom kolu je minimalno na svom terenu savladala GOŠK, a jedini gol postigao je Filip Arežina, doskorašnji fudbaler Željezničara. Mladost igra jako dobru sezonu, iako su na početku zauzimali posljednje pozicije, dolaskom Adnana Zildžovića na mjesto šefa stručnog štaba ekipa se preporodila i nakon 20 kola zauzima četvrto mjesto sa bodom više od Željezničara.

U prvom dijelu sezone Mladost i Željezničar su odigrali dobar susret, a na kraju je rezultat bio neriješen 2:2. Mladost je dva puta vodila golovima Atajića i Anđušića, dok su Plavi rezultat poravnavali preko Zeca i Dacića.

Ukupno su ova dva rivala odigrala sedam utakmica. Željo je slavio tri puta, neriješeno je bilo u dva navrata, a Mladost je odnijela pobjedu na dvije utakmice. Tri puta se igralo na Grbavici i sva tri puta je pobijedio Željezničar.

Utakmica se igra u nedjelju u 18 sati. Glavni sudija je Zoran Grbić, a pomoćnici Jure Musa i Marko Perić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...