Osim: Ždrijeb nije loš, kakav je mogao biti

- Advertisement -

Radovi u sklopu projekta postavljanja hibridnog travnjaka, već su počeli, ali još se uvijek može trenirati na glavnom terenu, a Amar Osim će to u potrazi za europskom formom pokušati maksimalno iskoristiti.

Od trenutka kada je odrađena službena prozivka, s Veležom je ugovor potpisao Dorđe Pantelić. Ovaj 22-godišnjak, rođen je u Brčkom, počeo je u Orašju, dok je jedno vrijeme u Srbiji igrao za Inđiju i Kabel Novi Sad – kao posuđeni igrač Vojvodine. U dresu Radnika upisao je 31 nastup, četiri puta bio je strijelac te je dodao i devet asistencija, što svakako nije loša statistika. Tu je na treninzima je i Stephane Barow, mladi igrač iz Obale Slonovače, dok se prvog dana nakon prozivke pojavio i Ismail Diallo, 20-godišnji Englez koji je izdanak Arsenalove škole, ali je uglavnom igrao za ekipu Burnleya, onu do 23 godine. Posljednji klub bio mu je bio niželigaš Hastings United koji se natječe u sedmom i osmom rangu engleskog nogometa. Prije toga je igrao za Lancing koji je također niželigaš. Za očekivati je da se u idućim danima pojavi još neko novo ime ne treninzima, ali sve dok ne bude službenih potpisa, to će samo biti – igrači na probi, objavio je Dnevni.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Velež je saznao imena mogućih protivnika u drugom pretkolu Konferencijske lige. Bit će to bolji iz susreta armenskog Alaškerta i malteškog Hamrun Spartansa. Ako ništa drugo, šef stručnog stožera Amar Osim vrlo vjerojatno imat će priliku pogledati međusobni duel ova dva protivnika u prvom pretkolu i da se koliko to upozna s mogućim protivnikom…

– Realno, zapao nas je najslabiji protivnik, jer da smo dobili CSKA, FCSB ili, ili ne daj Bože Izraelce s kojima sam nekako često igrao… sve su to ekipe bogatije i s puno većim rejtingom od nas. Godinama su prvaci Armenije i zahvaljujući tome skupljali su koeficijent te izborili skupnu fazu Konferencijske lige. Prošle sezone igrali su 0:0 s Glasgow Rangersima, istom ekipom koja je došla do finala Europa lige, rekao je.
– To jeste mala država, relativno mala, za naše pojmove siromašna. Ali ako to što su nam reprezentaciji ‘spucali’ četiri komada nije dovoljno da shvatimo kako ljudi više ulažu od nas, onda ne znam što je dovoljno. Ulažu puno, imaju stranaca u ekipi, Brazilaca, međutim ovaj ždrijeb je bolji nego što je mogao biti. Ulažu i Maltežani posljednjih godina, vratite se malo u prošlost, klub sa Malte je eliminirao Hajduk, naši klubovi su ispadali od Malteških… zato i oni mogu biti opasni. Na nama je da se spremimo što bolje kako bi u tim utakmicama bili na optimalnom nivou, kako bi se imali čemu nadati, zaključio je novi šef struke Rođenih.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...