Otkazana prijateljska utakmica Engleska – Holandija

- Advertisement -

Prijateljska nogometna utakmica između reprezentacija Engleske i Holandije, koja je trebalo da se odigra u srijedu na “Wembleyu”, otkazana je zbog nereda u Londonu, saopćio je engleski nogometni savez (FA).

Prije prijateljskog meča nacionalnih timova Engleske i Holandije odgođene su i četiri utakmice prvog kola Carling kupa u kojima su domaćini Charlton, West Ham, Crystal Palace i Bristol City. BBC Sport prenosi da su čelnici Premier lige održali sastanak s policijom u vezi odigravanja utakmica tokom vikenda, ali je trenutno rano govoriti o mogućem odgađanju. Reprezentacija Engleske je uprkos otkazivanju meča održala treningu utorak ujutro, prije povratka igrača u matične klubove.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

“Bar smo imali šansu da se okupimo i obavimo jedan trening”, rekao je generalni menadžer engleske reprezentacije Franco Baldini. “Razočarani smo, ali više zbog onoga što se događa u Londonu nego zbog same utakmice. Sve ostalo je nebitno”, dodao je. Sukobi građana s policijom, paljenje automobila i razbijanje izloga potpuno su paralizirali London i Birmingham, a nemiri i nasilje u kojima mahom učestvuju mlađe osobe, proširili su se tokom noći i na Liverpool i Bristol.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...