Life newsSport

Otvara se prvo sportsko penjalište u Jablanici

0
Otvara se prvo sportsko penjalište u Jablanici, Life.ba
© Ken Etzel / Red Bull Content Pool

Prvo sportsko penjalište u Općini Jablanica, na području Komadinovog vrela na istočnim obroncima planine Čvrsnice, bit će otvoreno u nedjelju, 5. lipnja, s početkom u 11 sati u organizaciji Udruge građana “Puls”.

Iz ove udruge pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u sportskom penjanju i dožive čari kanjona Neretve i Komadinovog vrela na potpuno drugačiji način.

Dalje su naglasili kako će otvorenje biti upotpunjeno druženjem, upoznavanjem s penjalištem i drugim penjačkim zajednicama te edukativnim programom, kako za penjače početnike, tako i za naprednije.

Ističu da će napredni polaznici imati priliku naučiti kako se izrađuju sportski smjerovi.

“Ukupno je izrađeno 15 smjerova različitih težina uz pomoć naših prijatelja iz Alpinističko-sportskog društva ‘Neretva’ Mostar, kao partnera projekta, Sportsko-penjačkog kluba ‘Blagaj’, kao i naših dragih gostiju Wanja Lohmeiera iz Njemačke i Roberta Mencina iz Slovenije”, poručili su iz spomenute udruge.

LIFE:  Chui otkrili prvi singl „First Of All…“ i pružili nam kratak i eksplozivan uvid u nadolazeći šesti album

Inače, projekt izgradnje penjališta implementiran je uz pomoć projekta Via Dinarica koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like