Paul Pogba: Mene drugačije procjenjuju

- Advertisement -

Paul Pogba (25), fudbaler Manchester Uniteda, smatra da ga fudbalska javnost drugačije procjenjuje u odnosu na druge igrače, ali i misli da će ga takvi dvostruki standardi učiniti još boljim.

Pogba je ove sezone u Premier ligi postigao pet golova i upisao deset asistencija, što mnogi smatraju kao nedovoljno od igrača kojeg je United u ljeto 2016. godine platio 105 miliona eura, što je u tom trenutku bio najskuplji transfer u istoriji fudbala. No, Pogba smatra da statistika ne može biti jedino mjerilo onoga što igrač pruža na terenu, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“To je izuzetno zabavno. Mislim da me procjenjuju drugačije. Sudimo po asistencijama i golovima, a ne po onome što napraviš na sredini terena. Mogu da odigram izvanrednu utakmicu, ali ako ne postignem gol ili ne asistiram reći će to je normalno ili nešto drugo. Ali, ako neko drugo to uradi, to je drugačije. Možda bude i igrač utakmice. To me tjera da napredujem. Za mene je to izazov i prihvatam ga na dobar način“, kazao je Pogba za britanske medije i dodao:

“Naravno, pokušaću da dajem golove i asistiram, i to je to. Još uvijek želim da radim svoj posao na sredini terena. Ako mogu pomoći timu i u napadu i u odbrani i učiniti razliku, to ću uraditi. Ako mogu da postignem gol i asistiram, još bolje.“

Pogba je od povratka na “Old Trafford” 2016. godine odigrao 83 takmičarske utakmice i postigao 14 golova. Prošle sezone je osvojio Ligu Evrope i Liga kup Engleske. Između dva boravka u Manchesteru francuski fudbaler je četiri sezone igrao za Juventus. Za reprezentaciju Francuske do sada je upisao 51 nastup uz devet golova.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...