Pehlivanović predvodi Evropu protiv SAD

- Advertisement -

Sanjin Pehlivanović dobio je novo priznanje za svoje sjajne igre i predvodit će juniorsku reprezentaciju Evrope u bilijaru na meču protiv Sjedinjenih Američkih Država koji će u novembru odigrati u Trevisu (Italija).

Iz Evropske bilijar federacije objavili su sastav koji će se suprostaviti Amerikancima, a pored Sanjina u timu su Jan Van Lierop (Holandija), Wiktor Zielinski (Poljeska) i Christian Froehlich (Njemačka), te djevojke My Nguyen (Švedska) i Darya Siranchuk (Ukrajina).

Članovi reprezentacije selektovani su po rezultatima na Evropskom i Svjetskom prvenstvu, te rankingu na Eurotouru.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Najbolji bh. igrač Pehlivanović osvojio je titulu prvaka Evrope u disciplini „10“ na nedavnom odigranom prvenstvu u Holandiji.

Prošle godine Evropa je pobijedila, a sportski direktor mladih kategorija EPBF-a, Tomas Brikmanis očekuje da će i ova generacija to ponoviti.

–   Ovo je ponovo veličanstven tim koji smo sastavili za mečeve u Italiji. Prilično sam uvjeren da ćemo ponovo pobijediti. Znam da Amerikance još boli poraz od prošle godine i sigurno će tražiti osvetu. Moji igrači su gladni pobjede kao uvijek i bit će spremni za novembar – rekao je Brikmanis.

PROČITAJTE JOŠ:  Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Atlantic Challenge Cup igra se od 2015. godine i na njemu nastupaju najbolji mladi igrači Evrope i SAD, slično kao što seniori igraju poznati Mosconi cup.

Svaki tim ima po šest učesnika, četiri igrača i dvije igračice.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...