Sport

[video] Piloxing: pilates i box zajedno?

0
[video] Piloxing: pilates i box zajedno?, Life.ba

Piloxing je vrsta treninga koja naizgled spaja nespojive aktivnosti: boks, pilates te određene plesne pokrete. Ako želite uzbudljiv i zanimljiv trening, a da pri tom sagorite kalorije i ojačate cijelo cijelo onda je PILOXING trening najbolji izbor za vas.

Zašto pilates i boks zajedno? Pilates je odlična nadopuna treningu snage, pridonosi oblikovanju mišića i povećanju mobilnosti zglobova što je jako bitan faktor.

Docent i doktor nauka iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja, Damira Vranešić – Hadžimehmedović za Life.ba demonstrira kako izgleda trening Piloxinga.

Pilates trening omogućava bolju funkciju mišića, smanjuje upalne procese tj.pojavu mliječne kiseline u mišićima, ali utiče na smanjivanje bolnih dijelova lokomotornog aparata: vrat, rameni pojas, kralježnica te kukovi i koljena.

Jedna rijetka fizička aktivnost koju mogu upražnjavati svi kao sastavni dio treninga ili čak kao rehabilitaciju.

To je način vježbanja visokog inteziteta koji zahtijeva puno energije, ali dokazano podiže raspoloženje i utiče na tranformaciju vašeg tijela.

S obzirom na to da je kroz ovaj vid vježbanja spojen boks i pilates, koji zajedno stvaraju visokointezivnu dinamičnu vježbu koja će vam omogućiti potrošnju najvećeg broja kalorija u što kraćem vremenskom periodu.

Ako želite da se dobro zabavite, a da vam vaga u što kraćem vremesnkom periodu pokaže manje kilograma, a metar manje centimetara oko ruke, struka ili noge onda je PILOXING pravi izbor za Vas i pri tom dobna granica ne postoji!

LIFE:  Plivanje i šampionski treninzi u plasteniku

Ako ste još uvijek u razmišljanju da li trebate probati ovaj trening pogledajte benefite koje dobivate s ovim vidom fizičke aktivnosti:

• Uzbudljiv način vježbanja
• Motivirajuća aktivnost
• Troši čak do 900 kalorija
• Utičete na snagu, eleganciju i ženstvenost sve kroz jedan trening
• Izgrađujete vretenaste mišiće, s kojim izgledate vitkije
• Zaslužan za dobro raspoloženje
• Utiče na podizanje samopouzdanja
• I daje puno energije
• Poboljšava balans
• Utiče na lijepo držanje tijela

Detaljnije o piloxingu, ali i drugim načinima kako da ostanete fit i u formi tokom perioda pandemije COVID-19 možete pronaći na web stranici www.dami.ba, online treninge putem YouTube kanala Dami Fitness and Health, ili putem facebook stranice Dami Fitness and Health.

Dami Fitness and Health svakodnevno putem svojih kanala objavljuje različite treninge za svakoga, od treninga za trudnice, treninga poput Piloxinga, ili posebno prilagođene treninge za mršanje ili za jednostavno održanje forme kod kuće.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *