Pirlo: Balotelli može biti jedan od najboljih napadača svijeta

- Advertisement -

Ne trebamo zaboraviti koliko je on poseban igrač. Igrao sam s nekim od najboljih napadača i mogu vam reći da Mario posjetuje sve atribute da bude jedan od najboljih napadača svijeta, kazao je Pirlo

Legendarni talijanski veznjak Andrea Pirlo izjavio je da njegov sunarodnjak Mario Balotelli i dalje ima sve što je potrebno da bude jedan od najboljih napadača svijeta, ali da nema više vremena za gubljenje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pirlo, koji posljednje dane profesionalne karijere provodi u SAD-u u dresu New York Cityja izjavio je za britanske medije kako Balotelli ne treba samo biti “lik o kojem mediji pišu zbog dobrih priča.”

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Ne trebamo zaboraviti koliko je on poseban igrač. Igrao sam s nekim od najboljih napadača i mogu vam reći da Mario posjeduje sve atribute da bude jedan od najboljih napadača svijeta”, kazao je Pirlo.

Italijan je podsjetio da je Balotelli sa svojih 25 godina igrao za mnoge velike klubove, ali da više nema vremena za gubljenje.

“Još uvijek ima vremena da dođe do vrha. Samo je potrebno da izabere pravi klub. Čitao sam medijske spekulacije o njemu i Kini. Uz dužno poštovanje njihovoj ligi, Mario ne treba ići tamo još uvijek. Ukoliko odigra dvije ili tri dobre sezone u narednom klubu, biće mu 28 kada bi se mogao pridružiti jednom od najboljih klubova u Evropi”, poručio je Pirlo.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

I menadžer Liverpoola, Jurgen Klopp, poručio je ranije italijanskom napadaču da mora napustiti klub sa Anfielda ovog ljeta kako bi oživio svoju karijeru.

Balotellija s Liverpoolom veže još 12 mjeseci ugovora koji je u augustu 2014. godine potpisao dolaskom iz AC Milana u transferu vrijednom 20 miliona eura.

Dvadesetpetogodišnji napadač se prošle godine vratio u Milan na jednogodišnju posudbu, nakon razočaravajuće sezone u Liverpoolu gdje je uspio upisati samo jedan ligaški pogodak. Sličnu sezonu je odigrao i u italijanskom klubu gdje je u 20 nastupa u Serie A postigao samo jedan gol prošlog septembra.

Foto: Arhiv, Mario Balotelli

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...