Pjanić: Jedva čekam da istrčim na Camp Nou

- Advertisement -

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH naredne sezone će nositi dres Barcelone, što je jučer potvrđeno iz slavnog katalonskog kluba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pjanić će aktuelnu sezonu, koja će se u Italiji odužiti zbog prekida izazvanog pandemijom koronavirusa, okončati u dresu Juventusa, a onda i zvanično preći u još jednog velikana evropskog fudbala. Za zvaničnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH izjavio je da jedva čeka da istrči na travnjak Camp Noua.

“Za mene se ostvario san. Sretan sam i ponosan, ne samo zbog sebe, nego i zbog svojih roditelja, ali i cijele Bosne i Hercegovine. Nikad ne zaboravljam odakle sam krenuo. Barcelona je jedan od najvećih klubova na svijetu, a biti dio takvog kluba je i najveća stepenica u fudbalu za svakog igrača. Uspjeh ne dolazi sam od sebe, već samo uz veliki rad, trud i vjeru da se u životu sve može postići. A, ovo je i dokaz. Sada mi ostaje da odradim posao sa Juventusom, skoncentrisan sam na to, a onda, jedva čekam da izađem na Camp Nou“, rekao je Pjanić.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Pjanić je profesionalnu karijeru počeo u Metzu, da bi potom igrao za Olympiue Lyon, Romu i sada Juventus u koji je stigao 2016.godine. Za “staru damu“ je odigrao 171 takmičarsku utakmicu i postigao  gola. Sa Barcelonom je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu reprezentacije BiH sjajni 30-godišnji veznjak je upisao 92 nastupa uz 15 pogodaka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...