Pjanić: Roma može do titule, bitno je držati priključak za Juventusom

- Advertisement -
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine sinoć je opet briljirao u italijanskoj Seriji A. U derbi meču protiv Intera postigao je dva gola, te bio najbolji igrač utakmice 13. kola u pobjedi Rome, rezultatom 4:2.

“Bili smo veoma dobri i zasluženo smo pobijedili. Imali smo mnogo šansi. U takvoj igri nismo mogli izgubiti, ali moramo popraviti pojedine stvari u našem timu. Bit ćemo sve bolji i nadam se najboljem na kraju sezone”, rekao je Pjanić.

Bh. internacionalac smatra da Roma u ovoj sezoni može do šampionske titule, i pored toga što je, prema mišljenjima mnogih, Juventus ponovo favorit.

“Šampionat ne završava utakmicom sa Interom. Do kraja prvenstva još je mnogo mečeva i u ovom trenutku bitno je da držimo priključak za popularno zvanom Starom damom”, istakao je Pjanić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon 13. kola Juventus je lider na tabeli Serije A sa 34 boda, tri više od Rome. I tu se završava lista onih kojih u ovoj takmičarskoj godini u Italiji mogu jurišati na “scudetto”, jer treća Genoa ima tek 23 boda.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...