Pjanić spreman, nije sigurno da li će Kolašinac igrati za BiH protiv Armenije

- Advertisement -

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu se priprema za utakmice sa Armenijom i Grčkom, a danas su Gordan Ciprić, pomoćni trener i igrači Gojko Cimirot i Ibrahim Šehić istakli da žele ostvariti pobjede u obje utakmice na startu kvalifikacija za EURO 2020.

Ciprić je izjavio kako očekuje da će Sead Kolašinac biti spreman za utakmice, ako ništa onda drugu sa Grčkom.

“Miralem Pjanić (kao i Kolašinac sinoć propustio trening, op.a.) nije imao nikakvih problema, on je već danas na treningu. Sarić je definitivno otpao, na terapijama je, a što se tiče Kolašinca, mi se zaista nadamo da će biti spreman u najgorem slučaju za drugu utakmicu”, rekao je Ciprić, javlja Anadolu Agency (AA).

Istakao je kako je najbitnije da se zadrži dobra atmosfera u reprezentaciji kako bi nastavili sa dobrim igrama.

“Ovih dana smo razgovarali s igračima. Nama je bitno da je dobra atmosfera, a kod igrača se vidi spremnost. Bitno je da u ovaj ciklus kvalifikacija krenemo maksimalno ozbiljno jer nema prostora za kiks. Uglavnom, očekujemo maksimalnu mobilizaciju i jednu ozbiljnost”, kazao je Ciprić.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Defanzivni veznjak Gojko Cimirot je istakao da u bh. timu vlada sjajna atmosfera.

“Imamo zaista sjajnu atmosferu kao što je bila i u ranijim okupljanima. Mislim da imamo fantastičnu atmosferu, a što se tiče protivnika, znamo svi da danas nema lakog protivnika. Mi se trebamo najbolje pripremiti. Što se tiče druge utakmice protiv Grčke, znamo da se radi o kvalitetnoj selekciji, ali mislim da možemo doći do veoma pozitivnog rezultata”, rekao je Cimirot, te dodao da je najvažnije da se u utakmice uđe maksimalno ozbiljno i da neće biti problema. 

Golman Ibrahim Šehić je naglasio da u ekipi svi razgovaraju o protivnicima i da se prikupljaju informacije o njima.

“Našu ćemo igru sigurno prilagoditi. Znamo da će se oni pokušati braniti ovdje. Igrali smo ranije protiv Armenije, oni su ipak napredovali i sigurno da nam mogu napraviti problem, ali je bitno da se pripremimo i da budemo fokusirani. Vidjeli smo u Ligi nacija koliko možemo i sada imamo naš stil igre i znamo koliko ko u reprezentaciji može. Mislim da je to taj ključ uspjeha u Ligi nacija”, kazao je Šehić.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Istakao je da je vrlo važno dobro započeti ove kvalifikacije, te naglasio da očekuje dvije pobjede iz obje utakmice.

“Igramo kod kuće i naravno da želimo da počnemo kvalifikacije s dvije pobjede i ja se nadam da će biti kako smo planirali. Najvažnije je da budemo spremni i motivisani i naravno da želimo dvije pobjede i tako ćemo sigurno i izgledati na terenu”, rekao je bh. golman. 

Reprezentativci BiH večeras će obaviti dva od pet treninga do utakmice prvog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 koju će odigrati u subotu, 23. marta, od 20.45 sati na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu protiv Armenije. U istom terminu tri dana kasnije na zeničkom stadionu ”Bilino polje” sastat će se sa Grčkom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...