Počelo suđenje: Policajci dijelili fotografije Bryantovih posmrtnih ostataka

- Advertisement -

Na Okružnom sudu u Los Angelesu počelo je suđenje u tužbi koju je Vanessa Bryant podnijela protiv tamošnje policije zbog narušavanja privatnosti i nemara zbog objavljivanja fotografija s mjesta nesreće u kojoj je 2020. godine preminuo njen suprug i legendarni košarkaš Kobe Bryant i kćerka Gianna (13).

Advokat koji zastupa Vanessu saopćio je sudu u Los Angelesu da su policajci pod nadležnosti šerifa LA-a i vatrogasci otišli na mjesto nesreće u januaru 2020. godine i onda to fotografisali, ali bez zvaničnog odobrenja, piše Klix.ba.

Sudu je iznesena teza da je sve urađeno kako bi se policajci “smijali i tračali”, a ne zbog dokumentovanja i analize zbog čega se helikopter srušio. S tim u vezi, navodi se da je došlo do uzurpiranja privatnosti jer nije bilo zvanične potvrde da se fotografije smiju praviti.

“Oni su dijelili fotografije dok su igrali videoigrice. Dijelili su to ljudima koji nisu imali nijedan razlog da vide te fotografije”, naveo je advokat rekavši da su se na fotografijama mogla vidjeli unakažena tijela, udovi u krupnom planu i spaljeni dijelovi tijela, nakon čega je nastavio:”Taj 26. januar 2020. godine je bio najgori dan u životu Vanesse. Policija je to učinila još gorim, sipali su so na otvorenu ranu i trljali je.”

Nakon toga, advokat je pustio sigurnosne snimke kako policajci piju i pokazuju fotografije konobaru, koji, kako se navodi “skreće pogled”. Pretpostavlja se da su fotografije pokazane velikom broju ljudi, navodeći brojku da ih je bilo više od 30.

Podsjetimo, u helikopterskoj nesreći nadomak Los Angelesa uz Bryante su poginuli John Altobelli, njegova supruga Keri i kćerka Alyssa, Christina Mauser, Sarah Chester i njena kćerka Payton te pilot Ara Zobayan za kojeg se ustanovilo i da je kriv za ovu veliku tragediju koja je potresla svijet prije dvije godine.

Bryant je bio jedan od najboljih košarkaša u historiji, osvojio je NBA pet puta sa Los Angeles Lakersima u dvije decenije, osvojio dvije zlatne olimpijske medalje sa SAD 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...