Podjela bodova u hercegovačkom derbiju

- Advertisement -

SPORT

Podjela bodova u hercegovačkom derbiju

Foto FENA/Denis Leko

ŠIROKI BRIJEG, 24. veljače (FENA) – Derbi susret 20. kola nogometne Premijer lige BiH Široki Brijeg – Zrinjski završila je bez pobjednika 1:1.

U uvodnom dijelu utakmice Zrinjski je držao loptu u svojim nogama no ni na jednoj strani nije bilo opasnosti po vratare.

U 14. minuti uslijedila je kontra Širokog koja je okončana kaznenim udarcem i vodstvom domaćih. Dražen Bagarić ukrao je loptu na sredinu terena i sjurio se prema golu Zrinjskog. U kaznenom prostoru, u situaciji jedan na jedan srušio ga je golman Antonio Soldo, a sudac je pokazao na bijelu točku s koje je siguran Petar Franjić.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Primljeni pogodak šokirao je goste iz Mostara, a Široki je preuzeo kontrolu utakmice. Domaći su stvorili nekoliko solidnih prilika, ali najbolju priliku na drugoj strani zapuco je Miloš Filipović. Krilni napadač Zrinjskog u 27. minuti je krenuo sam prema vrataru Luki Bilobrku koji je izašao sa svoga gola. Filipović je uspio uputiti udarac s dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Prvih 20 minuta nastavka proteklo je u rastrganoj igri između dva šesnaesterca, a zatim je sudac Irfan Peljto povukao igrače s terena zbog kontinuiranog ubacivanja pirotehničkih sredstava s tribina s navijačima domaće momčadi.
Nakon što je policija izvela s tribina dio domaćih navijača utakmica je nastavljena, ali 25-minutna stanka nije bila inspirativna ni za jednu momčad. Široki se uglavnom orijentirao na branjenje prednosti, dok Zrinjski nije uspijevao odigrati ozbiljniju akciju.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Tako je bilo sve do 82. minute kada je Marko Bencun, tek što je ušao s klupe, prošao po lijevoj strani i ubacio pred gol domaćih gdje je Filipović postavio glavu i pogodio za konačnih 1:1.

U 89. minuti branič Zrinjskog Hrvoje Barišić dobio je drugi žuti karton, ali se rezultat više nije mijenjao.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...