Pogba: Nismo poštovali sebe, klub i navijače

- Advertisement -

Fudbaleri Manchester Uniteda u nedjelju su u Premier ligi odigrali očajnu utakmicu u kojoj su na gostovanju kod Evertona poraženi rezultatom 0:4. Paul Pogba, jedan od najskupljih fudbalera današnjice, izjavio je da je izdanje na Goodison Parku bilo nepoštovanje sebe, kluba i navijača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bio je to treći poraz Uniteda u Premier ligi u posljednjih pet utakmica i najgore izdanje od kako je na klupu stigao Ole Gunnar Solskjaer. Ipak, zahvaljujući drugim rezultatima Manchester je i dalje na samo tri boda od plasmana u Ligu šampiona.

“Način na koji smo igrali, počevši od mene pa do svih ostalih je nepoštovanje. Sve je pošlo naopako, ali mentalitet na terenu mora da se promijeni”, samokritičan je francuski fudbaler.

PROČITAJTE JOŠ:  Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

U srijedu je pred Unitedom veliki derbi protiv gradskog rivala Manchester Cityja, kojem je trijumf neophodan u trci za naslov šampiona s Liverpoolom. Potom slijede dueli s Chelseajem, Huddersfieldom i Cardiffom.

“Navijači žele reakciju igrača i jedini način da im se izvinimo je da damo sve od sebe na terenu. Tako treba da se izvinimo navijačima, samo da damo sve za klub, za dres, za saigrače i za sebe, jer ne možemo nastupati kao što smo to radili. Možemo izgubiti utakmicu, ali s dobrom igrom i ponosom. Kada nosite ovaj dres, morate raditi i poštovati kulturu i istoriju ovog kluba i dati sve od sebe. Nismo poštovali sebe, klub i navijače. Ono što smo radili na terenu nije pošteno prema saigračima, osoblju, ljudima, ekonomu, prema svima”, zaklučio je Pogba u izjavi za britanske medije.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Veliki derbi Manchestera igraće se u srijedu na Old Traffordu s početkom u 21 sat. City je drugi na tabeli s 86 bodova, dva manje od lidera Liverpoola, ali i utakmicom manje. United zauzima šestu poziciju sa 64 boda, dok su ispred njega Tottenham i Chelsea s po 67 te Arsenal sa 66.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Lana Pudar i Nemanja Bilbija najbolji sportisti Mostara

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Nemanja Bilbija proglašeni su...

Goran Ivanišević nije više trener Novaku Đokoviću

Skoro petogodišnja saradnja Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića završena...

Poljska nakon penala savladala Vels i postala posljednji učesnik Eura 2024

Nakon što su Gruzijci boljim izvođenjem penala savladali Grke...

Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

U organizaciji Plivačkog savezu Srbije na bazenu "Milan gale...

Historijska vožnja Elvedine Muzaferije: Prva skijašica na završnom finalu spusta u Svjetskom kupu

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija okončala je fenomenalnu sezonu...