Life newsSport

Pokloni svoj dan za Veležov san: Rođeni žele napraviti evropski klub

0
Pokloni svoj dan za Veležov san: Rođeni žele napraviti evropski klub, Life.ba

“Pokloni svoj dan za Veležov san” novi je projekt navijača i simpatizera Fudbalskog kluba Velež, nastao na inicijativu bivšeg fudbalera Dženana Durakovića, koji za cilj ima okupiti privrednike Mostara i Bosne i Hercegovine, koji će donacijama pomoći klub na putu ka evropskim takmičenjima, javlja Anadolu Agency (AA).

Učesnici će izdvojiti čitav dnevni prihod ili njegov dio i usmjeriti ga u kasu Veleža, a u sklopu projekta Duraković će novac zarađen od prevoza turista u čamcu ispod Starog mosta ustupiti klubu za koji navija.

Prijatelji projekta su Košarkaški klub Lokomotiva i Tavla klub Stari grad, koji će između ostalog pomoći organizaciju turnira u tavli i basketu, a od kojih će se prihod također prebaciti na račun Veleža, kao i novac koji će prihodovati Zip line Stari most.

“Ovo je jedan u nizu projekata navijača Veleža. Ideja se rodila nakon prošlogodišnje akcije koja se odnosi na moj privatni biznis i čamce na Neretvi. Danas smo na ideji da sve proširimo i da okupimo privrednike našeg grada. Plan je u početku bio da to bude u ljetnim mjesecima, međutim odlučio sam da krenemo odmah, uvidjevši da Velež danas van terena ima mnogo više neprijatelja nego što bi ih trebao imati”, kazao je Duraković na konferenciji za medije u prostorijama FK Velež.

LIFE:  Organizatori mostarskog derbija saglasni: Spriječit će se neredi, pobijedit će sport

Želja mu je bila animirati sve navijače da se ujedine te da danas, kada je najpotrebnije, budu uz voljeni klub.

Pokloni svoj dan za Veležov san: Rođeni žele napraviti evropski klub, Life.ba

“Reakcije su pozitivne i u Mostaru, ali i van našeg grada. Posebno sam sretan što su se uključili privrednici čije firme i ne posluju najbolje u vremenu pandemije. I ovim putem hvala svima, jer samo zajedno možemo napraviti evropski Velež”, dodao je Duraković.

Direktor FK Velež Džemil Šoše rekao je da je projekt neobičan, jer je prije svega nastao na ideju bivšeg fudbalera ovog kluba.

“Prošle sezone smo radili na njegovom čamcu i to je na neki način bio pilot projekt današnjem. Hvala mu u ime kluba”, rekao je Šoše.

Pokloni svoj dan za Veležov san: Rođeni žele napraviti evropski klub, Life.ba

Projekt zvanično započinje u petak na dan odigravanja utakmice Veleža i Borca na stadionu “Rođeni”.

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

You may also like