Pokloni svoj dan za Veležov san: Rođeni žele napraviti evropski klub

- Advertisement -

“Pokloni svoj dan za Veležov san” novi je projekt navijača i simpatizera Fudbalskog kluba Velež, nastao na inicijativu bivšeg fudbalera Dženana Durakovića, koji za cilj ima okupiti privrednike Mostara i Bosne i Hercegovine, koji će donacijama pomoći klub na putu ka evropskim takmičenjima, javlja Anadolu Agency (AA).

Učesnici će izdvojiti čitav dnevni prihod ili njegov dio i usmjeriti ga u kasu Veleža, a u sklopu projekta Duraković će novac zarađen od prevoza turista u čamcu ispod Starog mosta ustupiti klubu za koji navija.

Prijatelji projekta su Košarkaški klub Lokomotiva i Tavla klub Stari grad, koji će između ostalog pomoći organizaciju turnira u tavli i basketu, a od kojih će se prihod također prebaciti na račun Veleža, kao i novac koji će prihodovati Zip line Stari most.

PROČITAJTE JOŠ:  Katolici slave veliki blagdan: Uskršnja misa u katedrali Srca Isusova okupila vjernike uz pjesmu i molitvu

“Ovo je jedan u nizu projekata navijača Veleža. Ideja se rodila nakon prošlogodišnje akcije koja se odnosi na moj privatni biznis i čamce na Neretvi. Danas smo na ideji da sve proširimo i da okupimo privrednike našeg grada. Plan je u početku bio da to bude u ljetnim mjesecima, međutim odlučio sam da krenemo odmah, uvidjevši da Velež danas van terena ima mnogo više neprijatelja nego što bi ih trebao imati”, kazao je Duraković na konferenciji za medije u prostorijama FK Velež.

Želja mu je bila animirati sve navijače da se ujedine te da danas, kada je najpotrebnije, budu uz voljeni klub.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

“Reakcije su pozitivne i u Mostaru, ali i van našeg grada. Posebno sam sretan što su se uključili privrednici čije firme i ne posluju najbolje u vremenu pandemije. I ovim putem hvala svima, jer samo zajedno možemo napraviti evropski Velež”, dodao je Duraković.

Direktor FK Velež Džemil Šoše rekao je da je projekt neobičan, jer je prije svega nastao na ideju bivšeg fudbalera ovog kluba.

“Prošle sezone smo radili na njegovom čamcu i to je na neki način bio pilot projekt današnjem. Hvala mu u ime kluba”, rekao je Šoše.

Projekt zvanično započinje u petak na dan odigravanja utakmice Veleža i Borca na stadionu “Rođeni”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...