Sport

Pokrenuta procedura promjene sportskog državljanstva za Hotića, Dilaver otpao

0
Pokrenuta procedura promjene sportskog državljanstva za Hotića, Dilaver otpao, Life.ba

Nogometni/Fudbalski savez BiH obavijestio je javnost da je pokrenuta procedura promjene sportskog državljanstva za Slovenca Dinu Hotića, dok se Emir Dilaver nije želio odreći državljanstva Austrije u korist BiH, pa je stoga otpala mogućnost da obuće dres bh. reprezentacije,  prenosi Anadolu Agency (AA).

“Fudbalski savez BiH u kontinuitetu preduzima sve aktivnosti oko rješavanja sportskog državljanstva svakog fudbalera koji bi mogao dobiti šansu da nastupa za naš nacionalni tim“, saopštili su iz N/FS BiH i nastavili:

“Kada je riječ o konkretnim slučajevima, N/FS BiH je završio kompletnu pravnu proceduru te svu dokumentaciju proslijedio Svjetskoj fudbalskoj federaciji, koja će donijeti konačnu odluku o promjeni sportskog državljanstva slovenačkog igrača Hotića.“

LIFE:  Formula 1 razmatra staze koje nisu bile u originalnom kalendaru za 2020.

Ističe se da su u N/FS BiH istovremeno radili na rješavanju statusa Dilavera, koji je dobio sve potrebne instrukcije u pravcu rješavanja njegovog statusa.

“Dilaver nije bio spreman za promjenu državljanstva, austrijskog u bosanskohercegovačko, te uvažavajući njegov stav po ovom pitanju nismo mogli poduzeti dalje korake u tom pravcu“, naglasili su iz N/FS BiH.

Facebook komentari

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *