Ponovno prekinuto crnogorsko prvenstvo zbog koronavirusa

- Advertisement -

Crna Gora je subotu privremeno zaustavila nogometno prvenstvo nakon što je koronavirs potvrđen kod jednog igrača Budućnosti iz Podgorice, dok se rezultati ostalih članova kluba još uvijek čekaju, također u posljednja 24 sata u toj je zemlji registrairano 47 novozarežnih pa je broj aktivnih slučajeva premašio onaj iz prvog vala epidemije.

Kompletna momčad i stručni stožer podgoričkog kluba su od petka izolaciji.

“Utakmice su odgođene nakon izricanja mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana igračima, stručnom stožeru i zaposlenima u FK Budućnost zbog pozitivnog rezultata testa na COVID-19 kod jednog igrača seniorskog tima. Daljnje odluke vezane za nastavak natjecanja u nogometnoj ligi bit će donešene sljedećeg tjedna”, priopćeno je iz nogometnog saveza Crne Gore.

Koronavirus je, kako prenosi Hina crnogorske medije, ušao i u crnogorsku košarku. Seniorska i mlada reprezentacija Crne Gore prekinule su mini-pripreme u Tivtu, a treninge je obustavila i ženska selekcija. Dnevni list Vijesti piše, pozivajući se na službene izvore, da su dva člana muške selekcije imali pozitivne testove na Covid-19.

PROČITAJTE JOŠ:  Evropski džudo kup: Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Taj list navodi da su košarkaši i košarkašice, kao i i članovi stručnog stožera, testirani su na koronavirus, jer su prije nekoliko dana bili u kontaktu sa zaraženim čelnikom nacionalnog košarkaškog saveza Veselnim Barovićem.

U Crnoj Gori se od sredine lipnja koronavirusom zarazilo 339 osoba, od kojih su četiri preminule. U prvom vali epidemiije, od sredine ožujka do početka svibnja, ta država zabilježila je devet žrtava koronavirusa i ukupno 324 oboljela.

Kako je priopćio šef kriznog medicinskog stožera Ranko Lazović u bolnicama širom Crne Gore nalaze se 54 osobe sa koronavirusom, od čega je u Kliničkom centru, najvećoj medicinskoj ustanovi, njih 28, od kojih su dva životno ugrožena.

Prvi slučaj koronavirusa Crna Gora je potvrdila 17. ožujka da bi nakon dva i pol mjeseca sprovođenja rigoroznih mjera proglasila kraj epidemije na svojoj teritoriji 2. lipnja, nakon što 28 dana uzastopce, odnosno dva inkubaciona perioda nije imala potvrđenih slučjava infekcije.

PROČITAJTE JOŠ:  Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Ipak, 14. lipnja, javili su se prvi slučajevi zaraze virusom Covid-19, koje su iz Srbije donijeli Crnogorci koji su u Beogradu bili među 25 tisuća gledatelja na utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Crna Gora 1. lipnja otvorila je granice za sve države koje su imale broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika, a od 1. srpnja crnogorske granice otvorene su za sve državljane zemalja Europske Unije. Istodobno, građani Crne Gore za sada mogu putovati u 11 država EU, a to su Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Češka, Španjolska, Bugarska, Grčka, Letonija, Portugal, Italija, Rumunjska.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Budi i ti vjetar u leđa -100 hiljada do Saalbacha

Nakon posljednjih, predfinalnih utrka u Kvitfjellu početkom marta, u...

Zeničanin Kenan Penjić novom pobjedom u Njemačkoj osvojio titulu evropskog prvaka

Profesionalni bokser Kenan Penjić iz Zenice nastavlja nizati uspjehe...

Samira Hurem više nije selektorka ženske nogometne reprezentacije BiH

Samira Hurem više nije selektorka ženske reprezentacije BiH, odluka...

Elvedina Muzaferija brusi formu pred finale Svjetskog kupa

Završnica Audi FIS Ski World Cupa, koja okuplja najbolje...

Počinje pretprodaja ulaznica za moguće finale baraža

Pretprodaja ulaznica za duel protiv Izraela ili Islanda na...