Ponovno prekinuto crnogorsko prvenstvo zbog koronavirusa

- Advertisement -

Crna Gora je subotu privremeno zaustavila nogometno prvenstvo nakon što je koronavirs potvrđen kod jednog igrača Budućnosti iz Podgorice, dok se rezultati ostalih članova kluba još uvijek čekaju, također u posljednja 24 sata u toj je zemlji registrairano 47 novozarežnih pa je broj aktivnih slučajeva premašio onaj iz prvog vala epidemije.

Kompletna momčad i stručni stožer podgoričkog kluba su od petka izolaciji.

“Utakmice su odgođene nakon izricanja mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana igračima, stručnom stožeru i zaposlenima u FK Budućnost zbog pozitivnog rezultata testa na COVID-19 kod jednog igrača seniorskog tima. Daljnje odluke vezane za nastavak natjecanja u nogometnoj ligi bit će donešene sljedećeg tjedna”, priopćeno je iz nogometnog saveza Crne Gore.

Koronavirus je, kako prenosi Hina crnogorske medije, ušao i u crnogorsku košarku. Seniorska i mlada reprezentacija Crne Gore prekinule su mini-pripreme u Tivtu, a treninge je obustavila i ženska selekcija. Dnevni list Vijesti piše, pozivajući se na službene izvore, da su dva člana muške selekcije imali pozitivne testove na Covid-19.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Taj list navodi da su košarkaši i košarkašice, kao i i članovi stručnog stožera, testirani su na koronavirus, jer su prije nekoliko dana bili u kontaktu sa zaraženim čelnikom nacionalnog košarkaškog saveza Veselnim Barovićem.

U Crnoj Gori se od sredine lipnja koronavirusom zarazilo 339 osoba, od kojih su četiri preminule. U prvom vali epidemiije, od sredine ožujka do početka svibnja, ta država zabilježila je devet žrtava koronavirusa i ukupno 324 oboljela.

Kako je priopćio šef kriznog medicinskog stožera Ranko Lazović u bolnicama širom Crne Gore nalaze se 54 osobe sa koronavirusom, od čega je u Kliničkom centru, najvećoj medicinskoj ustanovi, njih 28, od kojih su dva životno ugrožena.

Prvi slučaj koronavirusa Crna Gora je potvrdila 17. ožujka da bi nakon dva i pol mjeseca sprovođenja rigoroznih mjera proglasila kraj epidemije na svojoj teritoriji 2. lipnja, nakon što 28 dana uzastopce, odnosno dva inkubaciona perioda nije imala potvrđenih slučjava infekcije.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ipak, 14. lipnja, javili su se prvi slučajevi zaraze virusom Covid-19, koje su iz Srbije donijeli Crnogorci koji su u Beogradu bili među 25 tisuća gledatelja na utakmici između Partizana i Crvene zvezde.

Crna Gora 1. lipnja otvorila je granice za sve države koje su imale broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika, a od 1. srpnja crnogorske granice otvorene su za sve državljane zemalja Europske Unije. Istodobno, građani Crne Gore za sada mogu putovati u 11 država EU, a to su Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Češka, Španjolska, Bugarska, Grčka, Letonija, Portugal, Italija, Rumunjska.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...